U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Vasse Felix 'Premier' Cabernet Sauvignon

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Krachtige rode wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2014 0,75

31,00

 Bestel deze wijn

Vasse Felix 'Premier' Cabernet Sauvignon
Land: Australië
Producent: Vasse Felix, Cowaramup
Druivenras(sen): Cabernet sauvignon 88%, Malbec 9%, Merlot 1%, Petit verdot 2%
Karakter: Een complexe geur met tonen van cassis, gedroogde takjes, champignons, soja, kelp, animaal en cacao. Een stevige aanzet met veel gedroogde cranberry en zwarte bessenfruit omlijst met fijne, rijpe tannines met een fijn laagje chocolade, ijzer en kruidig eiken. Een complexe elegante wijn met heel veel lengte.
Wijnbereiding: De cabernet percelen liggen voornamelijk aan de kust die worden gelegen in de noordelijke uitlopers van de Margaret River op oude, goed doorlatende grindleemgronden. Alle percelen worden apart gevinifieerd. Het sap wordt vergist d.m.v. natuurlijke gisten en lange maceratie van de schillen. Daarna rijpt de wijn voor 15 maanden in Franse eiken barriques waarvan 44% nieuw en 56% 1 tot 3 jaar oud is. Pas voor het bottelen en het jaar rusten in de fles wordt de finale blend gemaakt.
Producent beschrijving: Vasse Felix was in 1967 het eerste wijnbedrijf op commerciële basis in Western Australia. Opgericht door Dr. Tom Cullity heeft Vasse Felix nu een rijke geschiedenis in het produceren van topklasse wijnen. Nadat het wijnhuis in 1987 werd overgenomen door de familie Holmes à Court, is de kwaliteit door investeringen en uitbreidingen sterk toegenomen. De productie bestaat uit 2,5 miljoen flessen, waarvan 1 miljoen van de 160 ha van Vasse Felix en de rest van 150 ha wijngaard nabij Jindon. Tevens worden, zoals in Australië gebruikelijk is, op contractbasis druiven bijgekocht. De wijngaard van Vasse Felix ligt 120 meter boven zeeniveau, de bodem bestaat uit rode leem met een ondergrond van klei. Alle moderne technieken om de kwaliteit te verbeteren worden toegepast. Wijnmaker Virginia Willcock maakt hier al ruim 20 jaar de wijnen. De laatste jaargangen is zij overgegaan naar gebruik van natuurlijke gisten en gedeeltelijke hele trossen fermentatie. Dit levert enorm veel spanning in haar wijnen, gecombineerd met verfijnd houtgebruik. Rood is zo goed als goede Bordeaux, wit als Bourgogne. Virginia is in 2012 uitgeroepen als 'Australian Winemaker of the Year' en Vasse Felix als beste 'New World Winery of 2017'.
Gegevens gebied: Ruim 200 km ten zuiden van Perth in Western Australia ligt het wijngebied Margaret River. De eerste druiven werden geplant in 1965, momenteel zijn 2500 hectaren met wijnstokken beplant. Het gebied behoort door de invloed van de zee tot de koelste van heel Australië. Juist die meer ingetogen, frisse stijl wordt bij liefhebbers zeer gewaardeerd. De meest aangeplante druivenrassen voor rood zijn cabernet sauvignon, shiraz en pinot noir, voor wit chardonnay, semillon en sauvignon blanc. Margaret River moet het puur hebben van hoge kwaliteit, het volume is zeer beperkt. Export is van oudsher zéér belangrijk, met 1.7 miljoen inwoners is de lokale markt beperkt en de bevolkte delen van Australië, waar trouwens ook wijn gemaakt wordt, liggen op minimaal 3000 km.
Sluiting: Schroefdop
Serveren bij: Bij rood vlees, kalfs- lamsvlees, wild, stoofgerechten, pittige, harde en blauwschimmelkazen.
Serveertemperatuur: 16 à 18ºC
Allergenen: Ei, Sulfieten
Overige informatie: Deze cabernet blend wordt als sinds 1972 gemaakt en was de eerste commerciële wijn ooit uit Margaret River. De wijn is zeker ruim 15 jaar goed te bewaren.
Meer informatie: www.vassefelix.com.au

   


Levering bij een restaurateur kan 6 tot 7 dagen duren. Leveringen op een adres worden verzorgd door DHL. U ontvangt een Track & Trace code als uw bestelling is aangeleverd bij DHL. Deze garanderen geen leveringen binnen 24 uur. Onze excuses als dit langer duurt dan verwacht.

     

Hosted by GSE Automatisering

Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011