U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Vasse Felix 'Heytesbury'

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Krachtige rode wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2010 0,75

67,50

 Bestel deze wijn
2007 0,75

53,00

 Bestel deze wijn

Vasse Felix 'Heytesbury'
Land: Australië
Gebied/Classificatie: Western Australia, Margaret River
Producent: Vasse Felix, Cowaramup
Druivenras(sen): Cabernet sauvignon 75%, Malbec 10%, Petit verdot 15%
Karakter: Buitengewoon geconcentreerde wijn, dieprood van kleur met complexe geuren en smaken. Heerlijke smaak, waarin rijp fruit als cassis en braam, een plezierige kruidigheid met jeneverbes, laurier en nootmuskaat en daarna een fluweel zachte ondertoon van vanille, koffie en chocolade.
Wijnbereiding: Deze prestige wijn van Vasse Felix is een selectie van de hoogste kwaliteit fruit van het bedrijf. Selectie vindt eerst plaats in de wijngaard, alleen de oudste stokken en de beste wijngaarden leveren het fruit voor deze wijn. Vergist werd tussen de 18 en 25ºC. Rijping gedurende 18 maanden op Frans eiken, 75% is jaarlijks nieuw. In zijn jeugd is de wijn verleidelijk en zwoel, maar de wijn heeft zeker potentie om 10 tot 15 jaar te ouderen. De wijn kan zich meten met de grote cabernet wijnen van de wereld, is krachtig en stoer, maar bezit onmiskenbaar een subtiele verfijning.
Producent beschrijving: Vasse Felix was in 1967 het eerste wijnbedrijf op commerciële basis in Western Australia. Opgericht door Dr. Tom Cullity heeft Vasse Felix nu een rijke geschiedenis in het produceren van topklasse wijnen. Nadat het wijnhuis in 1987 werd overgenomen door de familie Holmes à Court, is de kwaliteit door investeringen en uitbreidingen sterk toegenomen. De productie bestaat uit 2,5 miljoen flessen, waarvan 1 miljoen van de 160 ha van Vasse Felix en de rest van 150 ha wijngaard nabij Jindon. Tevens worden, zoals in Australië gebruikelijk is, op contractbasis druiven bijgekocht. De wijngaard van Vasse Felix ligt 120 meter boven zeeniveau, de bodem bestaat uit rode leem met een ondergrond van klei. Alle moderne technieken om de kwaliteit te verbeteren worden toegepast. Wijnmaker Virginia Willcock maakt hier al ruim 20 jaar de wijnen. De laatste jaargangen is zij overgegaan naar gebruik van natuurlijke gisten en gedeeltelijke hele trossen fermentatie. Dit levert enorm veel spanning in haar wijnen, gecombineerd met verfijnd houtgebruik. Rood is zo goed als goede Bordeaux, wit als Bourgogne. Virginia is in 2012 uitgeroepen als 'Australian Winemaker of the Year' en Vasse Felix als beste 'New World Winery of 2017'.
Gegevens gebied: Ruim 200 km ten zuiden van Perth in Western Australia ligt het wijngebied Margaret River. De eerste druiven werden geplant in 1965, momenteel zijn 2500 hectaren met wijnstokken beplant. Het gebied behoort door de invloed van de zee tot de koelste van heel Australië. Juist die meer ingetogen, frisse stijl wordt bij liefhebbers zeer gewaardeerd. De meest aangeplante druivenrassen voor rood zijn cabernet sauvignon, shiraz en pinot noir, voor wit chardonnay, semillon en sauvignon blanc. Margaret River moet het puur hebben van hoge kwaliteit, het volume is zeer beperkt. Export is van oudsher zéér belangrijk, met 1.7 miljoen inwoners is de lokale markt beperkt en de bevolkte delen van Australië, waar trouwens ook wijn gemaakt wordt, liggen op minimaal 3000 km.
Sluiting: Schroefdop
Serveren bij: Bij rood vlees, kalfs- lamsvlees, wild, stoofgerechten, pittige, harde en blauwschimmelkazen.
Serveertemperatuur: 16 à 18ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: De naam 'Heytesbury' is afgeleid van de moedermaatschappij van Vasse Felix, de Heytesbury Group, welke Vasse Felix in 1987 kocht.
Meer informatie: www.vassefelix.com.au

   


Levering bij een restaurateur kan 6 tot 7 dagen duren. Leveringen op een adres worden verzorgd door DHL. U ontvangt een Track & Trace code als uw bestelling is aangeleverd bij DHL. Deze garanderen geen leveringen binnen 24 uur. Onze excuses als dit langer duurt dan verwacht.

     

Hosted by GSE Automatisering

Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011