U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Vasse Felix Sauvignon Blanc- Semillon

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Volle witte wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel

 
2018 0,75

17,95

 Bestel deze wijn

Vasse Felix Sauvignon Blanc- Semillon
Land: Australië
Gebied/Classificatie: Margaret River, GI Margaret River
Producent: Vasse Felix, Cowaramup
Druivenras(sen): Sauvignon blanc 82%, Sémillon 18%
Karakter: Complexe frisse geur, heerlijk stuivend, tropisch fruit zoals sterfruit, ananas, mango en citroengras, gevolgd door romige tonen van vanillecrème en iets limoen, iets aards en grassig. In de smaak, aangenaam fris met tropisch fruit, grassig en iets honing, augurk, veel lengte en smaakopwekkend.
Wijnbereiding: Deze sauvignon blanc-semillon word deels op houten barriques en rvs vergist met grotendeels eigen gistculturen en een deel gecultiveerd. Een klein deel van de sauvignon ondergaat een schilweking op hout gedurende 11 tot 13 dagen. Na de vergisting rijpt de wijn ca. 6 maanden in gelijke delen op deel nieuwe eiken vaten en rvs.
Producent beschrijving: Vasse Felix was in 1967 het eerste wijnbedrijf op commerciële basis in Margaret River. Opgericht door Dr. Tom Cullity heeft Vasse Felix nu een rijke geschiedenis in het produceren van topklasse wijnen. Nadat het wijnhuis in 1987 werd overgenomen door de familie Holmes à Court, is de kwaliteit door investeringen en uitbreidingen sterk toegenomen. De productie bestaat uit 2,5 miljoen flessen, waarvan 1 miljoen van de ruim160 ha van Vasse Felix (Home en Boodjidup wijngaard) en de rest van ruim 170 ha (Karridale en Adams Road wijngaard) nabij Jindon. Tevens worden, zoals in Australië gebruikelijk is, op contractbasis druiven bijgekocht. De wijngaard van Vasse Felix ligt 120 meter boven zeeniveau, maar 4 km van de zee, de bodem bestaat uit rode leem met een ondergrond van klei. Alle moderne technieken om de kwaliteit te verbeteren worden toegepast. Wijnmaker Virginia Willcock maakt hier al ruim 20 jaar de wijnen. De laatste jaargangen is zij overgegaan naar gebruik van natuurlijke gisten en gedeeltelijke hele trossen fermentatie. Dit levert enorm veel spanning in haar wijnen, gecombineerd met verfijnd houtgebruik. Rood is zo goed als goede Bordeaux, wit als Bourgogne. Virginia is in 2012 uitgeroepen als 'Australian Winemaker of the Year' en Vasse Felix als beste 'New World Winery of 2018'. NASAA biologische certificering volgt in 2021. De naam Vasse Felix komt van een onfortuinlijke Fransman Vasse die in 1801 van een ontdekkingsschip overboord sloeg en waarover de wildste verhalen de ronde deden en Felix, wat ‘lucky/happy’ betekent, hopende dat Vasse Felix een beter lot zou hebben.
Gegevens gebied: Ruim 200 km ten zuiden van Perth in de staat Western Australia, in de zone South West Australia ligt het wijngebied Margaret River (regio). De eerste druiven werden geplant in 1965, momenteel zijn 4.875 hectaren met wijnstokken beplant. Productie is half wit en half rood. Het gebied behoort door de invloed van de zee tot de koelste van heel Australië. Juist die meer ingetogen, frisse stijl wordt bij liefhebbers zeer gewaardeerd. De meest aangeplante druivenrassen voor rood zijn cabernet sauvignon, shiraz en pinot noir, voor wit chardonnay, semillon en sauvignon blanc. Bordeauxblends (wit en rood) en hoog niveau Chardonnay zijn hier beroemd. Margaret River moet het puur hebben van hoge kwaliteit, het volume is zeer beperkt. Export is van oudsher zéér belangrijk, met 1.7 miljoen inwoners is de lokale markt beperkt en de bevolkte delen van Australië, waar trouwens ook wijn gemaakt wordt, liggen op minimaal 3.000 km.
Sluiting: Schroefdop
Serveren bij: Bij salades, lichte visgerechten, schelpdieren (niet gerookt), asperges en groentegerechten en tussengerechten van vis en schaaldieren met bouillons en lichte gebonden sauzen, groenten als asperges (wit en groen), cressen en granen.
Serveertemperatuur: 10 à 12ºC
Allergenen: Sulfieten
Meer informatie: www.vassefelix.com.au


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011