U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Vasse Felix Classic Dry White

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Lichte witte wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2019 0,75

11,95

 Bestel deze wijn

Vasse Felix Classic Dry White
Land: Australië
Producent: Vasse Felix, Cowaramup
Druivenras(sen): Sauvignon blanc 34%, Sémillon 66%
Karakter: Aromatische geur met veel frisse tonen van appel, papaja en lychee. In de smaak tonen van tropisch fruit, groene kruiden en brooddeeg. De frisse citrus zuren en de kleine zoute toets geven de wijn een slanke maar gefocuste afdronk.
Wijnbereiding: Deze sémillon-sauvignon blanc wordt voor 30% gefermenteerd m.b.v. wilde gisten. Dit geeft een ronder mondgevoel. De hele vergisting vindt plaats in alleen RVS tanks.
Producent beschrijving: Vasse Felix was in 1967 het eerste wijnbedrijf op commerciële basis in Western Australia. Opgericht door Dr. Tom Cullity heeft Vasse Felix nu een rijke geschiedenis in het produceren van topklasse wijnen. Nadat het wijnhuis in 1987 werd overgenomen door de familie Holmes à Court, is de kwaliteit door investeringen en uitbreidingen sterk toegenomen. De productie bestaat uit 2,5 miljoen flessen, waarvan 1 miljoen van de 160 ha van Vasse Felix en de rest van 150 ha wijngaard nabij Jindon. Tevens worden, zoals in Australië gebruikelijk is, op contractbasis druiven bijgekocht. De wijngaard van Vasse Felix ligt 120 meter boven zeeniveau, de bodem bestaat uit rode leem met een ondergrond van klei. Alle moderne technieken om de kwaliteit te verbeteren worden toegepast. Wijnmaker Virginia Willcock maakt hier al ruim 20 jaar de wijnen. De laatste jaargangen is zij overgegaan naar gebruik van natuurlijke gisten en gedeeltelijke hele trossen fermentatie. Dit levert enorm veel spanning in haar wijnen, gecombineerd met verfijnd houtgebruik. Rood is zo goed als goede Bordeaux, wit als Bourgogne. Virginia is in 2012 uitgeroepen als 'Australian Winemaker of the Year' en Vasse Felix als beste 'New World Winery of 2017'.
Gegevens gebied: Ruim 200 km ten zuiden van Perth in Western Australia ligt het wijngebied Margaret River. De eerste druiven werden geplant in 1965, momenteel zijn 2500 hectaren met wijnstokken beplant. Het gebied behoort door de invloed van de zee tot de koelste van heel Australië. Juist die meer ingetogen, frisse stijl wordt bij liefhebbers zeer gewaardeerd. De meest aangeplante druivenrassen voor rood zijn cabernet sauvignon, shiraz en pinot noir, voor wit chardonnay, semillon en sauvignon blanc. Margaret River moet het puur hebben van hoge kwaliteit, het volume is zeer beperkt. Export is van oudsher zéér belangrijk, met 1.7 miljoen inwoners is de lokale markt beperkt en de bevolkte delen van Australië, waar trouwens ook wijn gemaakt wordt, liggen op minimaal 3000 km.
Sluiting: Schroefdop
Serveren bij: Als aperitief, heerlijk op het terras bij salades, lichte visgerechten, asperges en groentegerechten. Ceviche, rauwe vis en gekookte kreeft.
Serveertemperatuur: 10 à 12ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: Deze wijn is een echte klassieker in Australië. Al sinds 1987 is deze voor Margaret River typische blend het schoolvoorbeeld en referentie voor deze stijl.
Meer informatie: www.vassefelix.com.au


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011