U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Henschke 'Henry's Seven', Barossa

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Krachtige rode wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2016 0,75

30,75

 Bestel deze wijn
2014 0,75

30,75

 Bestel deze wijn

Henschke 'Henry's Seven', Barossa
Land: Australië
Producent: Henschke, Keyneton
Druivenras(sen): Grenache 24%, Mourvèdre 7%, Shiraz (syrah) 61%, Viognier 8%
Karakter: Donker van kleur met veel aroma’s van bosvruchten, abrikoos en anijs. Het smaakpalet is zacht en rijk, complex met een heerlijke volle afdronk met veel specerijen en zachte tannines.
Wijnbereiding: De druiven worden handmatig geoogst en vergist in open bakken van beton, uiteraard temperatuur gecontroleerd. Na de vergisting rijpen de wijnen afhankelijk van het jaar 12 tot 18 maanden in deels nieuwe eiken vaten van 300 liter van voornamelijk Frans eiken. Voor de botteling wordt er niet of minimaal geklaard.
Producent beschrijving: Johann Christian Henschke kwam in 1841 vanuit Duitsland naar Australië. Al snel kocht hij grond aan voor het verbouwen van druiven. Na enkele jaren van experimenteren verkocht hij in 1868 zijn eerste 1400 liter wijn. Een aantal wijnstokken uit deze periode zijn nog steeds productief en worden gebruikt voor het vervaardigen van de delicate wijnen van Henschke. Achterkleinzoon Cyril Alfred Henschke heeft uiteindelijk Henschke op het niveau gebracht waarop het nu zit. Hij begon als eerste met het op de markt brengen van verschillende wijnen van verschillende wijngaarden en druivenrassen. Daarbij stond het karakter van de druif en het gebied centraal en werd er gestreefd naar de hoogste kwaliteit. Resultaat waren onder andere de Mount Edelstone en de inmiddels fameuze Hill of Grace. Tegenwoordig is Stephen Henschke de man achter de wereldberoemde Henschke-wijnen, een nationaal en internationaal zeer gevierde wijnmaker. Zijn vrouw Prue is afgestudeerd wijnbouwkundige en weet het beste uit de wijngaard te halen.
Gegevens gebied: Barossa heeft sinds 1990 een Geographic Indication, waardoor het een internationaal erkend wijngebied is. Het kent twee sub gebieden: Barossa Valley en Eden Valley, van elkaar gescheiden door de Barossa Range heuvels met een hoogte tot 550 m. In de 19e eeuw vestigden zich dit gebied veel Duitse immigranten. Fraaie dorpjes, wijngaarden en eucalyptus bomen bepalen het landschap. Het klimaat is er redelijk koel, de gemiddelde temperatuur in de zomer (januari - februari) is 21ºC. De wijnstokken zijn hier niet geënt, de druifluis (phylloxera) is hier onbekend. Alle grote wijnbedrijven zijn vooral in Barossa geconcentreerd, veel boeren zijn hier alleen druiventelers. De shiraz druif, (veel percelen hebben zeer oude stokken) geeft hier weelderige, zwoele wijnen. De wijngaarden van Eden Valley liggen gemiddeld 200 meter hoger dan die in Barossa, het gebied staat dan ook bekend om zijn meer frisse, elegante wijnen, vooral wit, denk aan riesling, maar ook beschaafd rood.
Sluiting: Schroefdop
Serveren bij: Marokkaans gekruide lamsgerechten met couscous en andere vleesgerechten waar ook iets van fruit in verwerkt is.
Serveertemperatuur: 16 à 18ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: De naam is een verwijzing naar Henry Evans die in 1853 de eerste 7 wijngaarden plantte in Keyneton. Hij maakte de beste wijnen in de zuidelijke kolonie. Na zijn dood in 1868 verwijderde zijn strenggelovige vrouw Sarah om persoonlijke redenen alle wijnstokken.
Meer informatie: www.henschke.com.au

    


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011