U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Henschke 'Abbotts Prayer', Lenswood Adelaide Hills

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Krachtige rode wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2012 0,75

79,00

 Bestel deze wijn

Henschke 'Abbotts Prayer', Lenswood Adelaide Hills
Land: Australië
Gebied/Classificatie: South Australia, Lenswood
Producent: Henschke, Keyneton
Druivenras(sen): Cabernet franc 5%, Cabernet sauvignon 9%, Merlot 86%
Karakter: Rijpe framboos, viool en ceder in de neus met iets van mokka. Volle rijpe smaak van cassis, vanille en specerijen geven de wijn veel dikte en een zachte structuur met rijpe tannines in de afdronk.
Wijnbereiding: De druiven worden handmatig geoogst en vergist in open bakken van beton, uiteraard temperatuur gecontroleerd. Na de vergisting rijpen de wijnen, afhankelijk van het jaar 12 tot 18 maanden in grotendeels nieuwe eiken vaten van 300 liter van Frans eiken. Voor de botteling wordt er niet of minimaal geklaard.
Producent beschrijving: Johann Christian Henschke kwam in 1841 vanuit Duitsland naar Australië. Al snel kocht hij grond aan voor het verbouwen van druiven. Na enkele jaren van experimenteren verkocht hij in 1868 zijn eerste 1400 liter wijn. Een aantal wijnstokken uit deze periode zijn nog steeds productief en worden gebruikt voor het vervaardigen van de delicate wijnen van Henschke. Achterkleinzoon Cyril Alfred Henschke heeft uiteindelijk Henschke op het niveau gebracht waarop het nu zit. Hij begon als eerste met het op de markt brengen van verschillende wijnen van verschillende wijngaarden en druivenrassen. Daarbij stond het karakter van de druif en het gebied centraal en werd er gestreefd naar de hoogste kwaliteit. Resultaat waren onder andere de Mount Edelstone en de inmiddels fameuze Hill of Grace. Tegenwoordig is Stephen Henschke de man achter de wereldberoemde Henschke wijnen, een nationaal en internationaal zeer gevierde wijnmaker. Zijn vrouw Prue is afgestudeerd wijnbouwkundige en weet het beste uit de wijngaard te halen. Alle wijngaarden in eigendom worden biodynamisch bewerkt. Zoon Johann is afgestudeerd oenoloog en de 6e generatie die in het bedrijf actief is.
Gegevens gebied: Henschke is gevestigd in Keyneton in Eden Valley, iets ten oosten van de Barossa Valley. Zo’n 50 km naar het zuiden bezit Henschke sinds 1982 diverse wijngaarden in de Adelaide Hills, nabij de stad Adelaide. Deze zijn beplant met o.a. sauvignon, chardonnay, riesling, merlot en cabernet sauvignon. De Adelaide Hills is een sterk groeiend en opkomend wijngebied en wordt gekenmerkt door sterk glooiende heuvels met een grote schoonheid. De Mount Lofty is met 727 meter de hoogste top. De wijngaarden liggen tot op 500 à 600 meter boven de zeespiegel. Voor Australië is het hier een echt koud klimaat met veel regenval (jaarlijks 1.100 mm) en vaak mist. Oogsten gebeurt dus ook laat in de herfst, van begin maart tot eind april. Door de grote hoogteverschillen, de verschillende bodems en de wisselende invloed van de zee op 30 km, zijn er veel verschillende microklimaten. Hier worden koele, slanke witte en rode wijnen gemaakt, het klimaat is tevens geschikt voor de productie van mousserende wijnen.
Sluiting: Schroefdop
Serveren bij: Bij geroosterd rood vlees, wild en stoofgerechten met kruiden en specerijen, bij pittige, harde en blauwschimmelkazen.
Serveertemperatuur: 16 à 18ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: De naam Abbotts Prayer verwijst naar de historie, religie en pioniers van het gebied, toen genaamd Abbotts Flat van pionier T.N. Mitchell. Ook was er al een wijngaard, geplant rond 1880. Deze huidige wijngaard is aangeplant in 1981.
Meer informatie: www.henschke.com.au


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011