U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Henschke 'Hill of Grace', Eden Valley

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Krachtige rode wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2009 0,75

699,00

 Bestel deze wijn

Henschke 'Hill of Grace', Eden Valley
Land: Australië
Gebied/Classificatie: South Australia, Eden Valley
Producent: Henschke, Keyneton
Druivenras(sen): Shiraz (syrah)
Karakter: Volle, krachtige rode wijn met een enorme concentratie. De wijn heeft een zeer complexe smaak met terroir, kruiden en fruit. Veel materie en complexiteit. Heerlijk in zijn jeugd, maar hemels na 10 jaar flesrijping.
Wijnbereiding: De druiven worden handmatig geoogst en vergist in open bakken van beton, uiteraard temperatuur gecontroleerd. Na de vergisting rijpt de wijn 18 - 21 maanden in deels nieuwe eiken vaten van 300 liter van voornamelijk Frans eiken. Voor de botteling wordt er niet of minimaal geklaard.
Producent beschrijving: Johann Christian Henschke kwam in 1841 vanuit Duitsland naar Australië. Al snel kocht hij grond aan voor het verbouwen van druiven. Na enkele jaren van experimenteren verkocht hij in 1868 zijn eerste 1400 liter wijn. Een aantal wijnstokken uit deze periode zijn nog steeds productief en worden gebruikt voor het vervaardigen van de delicate wijnen van Henschke. Achterkleinzoon Cyril Alfred Henschke heeft uiteindelijk Henschke op het niveau gebracht waarop het nu zit. Hij begon als eerste met het op de markt brengen van verschillende wijnen van verschillende wijngaarden en druivenrassen. Daarbij stond het karakter van de druif en het gebied centraal en werd er gestreefd naar de hoogste kwaliteit. Resultaat waren onder andere de Mount Edelstone en de inmiddels fameuze Hill of Grace. Tegenwoordig is Stephen Henschke de man achter de wereldberoemde Henschke wijnen, een nationaal en internationaal zeer gevierde wijnmaker. Zijn vrouw Prue is afgestudeerd wijnbouwkundige en weet het beste uit de wijngaard te halen. Zoon Johann is afgestudeerd oenoloog en de 6e generatie die in het bedrijf actief is.
Gegevens gebied: Barossa heeft sinds 1990 een Geographic Indication, waardoor het een internationaal erkend wijngebied is. Het kent twee subgebieden: Barossa Valley en Eden Valley, van elkaar gescheiden door de Barossa Range heuvels met een hoogte tot 550 m. In de 19e eeuw vestigden zich dit gebied veel Duitse immigranten. Fraaie dorpjes, wijngaarden en eucalyptus bomen bepalen het landschap. Het klimaat is er redelijk koel, de gemiddelde temperatuur in de zomer (januari-februari) is 21ºC. De wijnstokken zijn hier niet geënt, de druifluis (phylloxera) is hier onbekend. Alle grote wijnbedrijven zijn vooral in Barossa geconcentreerd, veel boeren zijn hier alleen druiventelers. De shiraz druif, (veel percelen hebben zeer oude stokken) geeft hier weelderige, zwoele wijnen. De wijngaarden van Eden Valley liggen gemiddeld 200 meter hoger dan die in Barossa, het gebied staat dan ook bekend om zijn meer frisse, elegante wijnen, vooral wit, denk aan riesling, maar ook beschaafd rood.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Bij rood vlees en wild zoals hert en wild zwijn, gegrild van de greenegg of bbq maar eigenlijk is deze wijn een gerecht op zich.
Serveertemperatuur: 16 à 18ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: De beroemde Hill of Grace shiraz wijnstokken werden rond 1860 geplant in een vallei vlakbij de winery en tegenover een prachtige oude Lutherse kapel op een heuveltje, genaamd 'Genadigenberg', in het Engels Hill of Grace. Het omvat 8 ha. en is gelegen op 400 meter hoogte. De bodem bevat rode klei, zand, met hier en daar gravel. Hill of Grace wordt beschouwd als een der beste rode wijnen uit Australië
Meer informatie: www.henschke.com.au


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011