U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Henschke 'Tilly's Vineyard' Eden Valley/Adelaide Hills

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Volle witte wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel

 
2014 0,75

17,50

 Bestel deze wijn

Henschke 'Tilly's Vineyard' Eden Valley/Adelaide Hills
Land: Australië
Gebied/Classificatie: South Australia, Barossa
Producent: Henschke, Keyneton
Druivenras(sen): Chardonnay 5%, Pinot gris 20%, Sauvignon blanc 30%, Semillon 45%
Karakter: Helder goudkleurige wijn met een lichtgroene tint met duidelijk florale geuren, citroen, kamperfoelie, citrusfruitbloesem, honing en yoghurt. Zachte en glorieuze wijn, complex en verfijnd, zowel fris met een wat rijpe tonen en met een lange, droge afdronk.
Wijnbereiding: De druiven worden met de hand geplukt. De verschillende rassen vergisten apart. Dit gebeurt op gecontroleerde temperatuur in roestvrij stalen tanks. Dan wordt de definitieve blend bepaald. Na een lichte filtering wordt de wijn gebotteld.
Producent beschrijving: Johann Christian Henschke kwam in 1841 vanuit Duitsland naar Australië. Al snel kocht hij grond aan voor het verbouwen van druiven. Na enkele jaren van experimenteren verkocht hij in 1868 zijn eerste 1400 liter wijn. Een aantal wijnstokken uit deze periode zijn nog steeds productief en worden gebruikt voor het vervaardigen van de delicate wijnen van Henschke. Achterkleinzoon Cyril Alfred Henschke heeft uiteindelijk Henschke op het niveau gebracht waarop het nu zit. Hij begon als eerste met het op de markt brengen van verschillende wijnen van verschillende wijngaarden en druivenrassen. Daarbij stond het karakter van de druif en het gebied centraal en werd er gestreefd naar de hoogste kwaliteit. Resultaat waren onder andere de Mount Edelstone en de inmiddels fameuze Hill of Grace. Tegenwoordig is Stephen Henschke de man achter de wereldberoemde Henschke-wijnen, een nationaal en internationaal zeer gevierde wijnmaker. Zijn vrouw Prue is afgestudeerd wijnbouwkundige en weet het beste uit de wijngaard te halen.
Gegevens gebied: Barossa heeft sinds 1990 een Geographic Indication, waardoor het een internationaal erkend wijngebied is. Het kent twee sub gebieden: Barossa Valley en Eden Valley, van elkaar gescheiden door de Barossa Range heuvels met een hoogte tot 550 m. In de 19e eeuw vestigden zich dit gebied veel Duitse immigranten. Fraaie dorpjes, wijngaarden en eucalyptus bomen bepalen het landschap. Het klimaat is er redelijk koel, de gemiddelde temperatuur in de zomer (januari - februari) is 21ºC. De wijnstokken zijn hier niet geënt, de druifluis (phylloxera) is hier onbekend. Alle grote wijnbedrijven zijn vooral in Barossa geconcentreerd, veel boeren zijn hier alleen druiventelers. De shiraz druif, (veel percelen hebben zeer oude stokken) geeft hier weelderige, zwoele wijnen. De wijngaarden van Eden Valley liggen gemiddeld 200 meter hoger dan die in Barossa, het gebied staat dan ook bekend om zijn meer frisse, elegante wijnen, vooral wit, denk aan riesling, maar ook beschaafd rood.
Sluiting: Schroefdop
Serveren bij: Visschotels, kreeft, kip en zacht romige voorgerechten.
Serveertemperatuur: 10 à 12ºC
Allergenen: Melk, Sulfieten
Overige informatie: De wijngaard is vernoemd naar een oudtante, Ottilie Henschke.
Meer informatie: www.henschke.com.au

    


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011