U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Fabre Montmayou Malbec 'Gran Reservado'

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Krachtige rode wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2016 0,75

14,75

 Bestel deze wijn
2015 0,75

14,75

 Bestel deze wijn

Fabre Montmayou Malbec 'Gran Reservado'
Land: Argentinië
Producent: Bodegas Fabre, Luján de Cuyo
Druivenras(sen): Malbec
Karakter: Intens diep donkerrood van kleur. In de complexe geur concentraat van donkerrood bessig fruit, mooie tonen van Frans eiken en veel kers en chocolade. Stevig glas wijn met een goede balans in de houtlagering. In de smaak veel fruit, goede houttoets en intens lang na.
Wijnbereiding: De druiven worden met de hand geplukt en in kisten van 20 kg naar de Bodega gebracht. De druiven zijn afkomstig uit de regio’s Vistalba (o.a. uit de oude wijngaard deels geplant in 1908) en Las Compuertas. Via een ‘table de tri’ worden de druiven zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit. De gemiddelde leeftijd van de stokken is ruim 60 jaar. De druiven ondergaan een koude inweking van 5 dagen en vergisten 25 dagen op roestvrijstalen vaten op 27 – 29°C met 4 remontages per dag. In het begin van de gisting laat men 15 tot 20% van het sap aflopen om de wijn meer concentraat te geven. Na de malolactische vergisting wordt de wijn 12 maanden op Franse eiken barricas gelagerd. Het rendement bedraagt 35 hl/ha. Er wordt geklaard met natuurlijk eiwit.
Producent beschrijving: Hervé en Diane Joyaux Fabre, opgegroeid in de wijnhandel, zijn in 1992 vertrokken uit Bordeaux en hebben zich gevestigd in Mendoza. Oude wijngaarden werden er gekocht en een nieuwe bodega werd gebouwd. Hun oog was gevallen op de Vistalba zone in de regio Luján de Cuyo, ten zuidwesten van de stad Mendoza. Met name oude malbec stokken hadden hun voorkeur, hun eerste koop was een wijngaard met stokken geplant in 1908. De wijngaarden liggen op 1.050-1.150 meter hoogte en de eerste 15 ha. werd al snel uitgebreid naar 93 ha., met o.a. een wijngaard in Las Compuertas, een sub zone van Luján de Cuyo. Ook kocht men 10 ha. chardonnay in Tupungato, 40 km naar het zuiden in de Valle de Uco. Met gevoel voor de Franse traditie is Fabre Montmayou de laatste jaren uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende producenten in Argentinië. Ook in Patagonië bezit de familie 50 ha wijngaarden. De wijngaarden zijn geplant met een hoge plantdichtheid tot 8.000 stokken/ha; in Patagonia 4.500 stokken/ha. Door de hoge ligging in Mendoza en de ligging en klimatologische omstandigheden op 245 m in Patagonië zijn de wijngaarden praktisch ziektevrij. De oogst vindt handmatig plaats in kratjes van 20 kg en een selectie bij binnenkomst is een standaardprocedure. Hier worden geen industriële gisten gebruikt en lagering vindt uitsluitend plaats op Frans eiken.
Gegevens gebied: Ruim 70% van de wijngaarden van Argentinië ligt in Mendoza, een provincie in Midden-Argentinië aan de voet van het Andesgebergte. Het is één van de mooiste wijngebieden ter wereld. Hier heerst een ideale omgeving voor het telen van kwaliteitsdruiven: een warm klimaat met vele zonuren, weinig regen en koele invloeden vanuit de Andes. De omstandigheden zijn zo goed dat gebruik van bestrijdingsmiddelen hier vaak niet nodig is. De bodem is overwegend zanderig, vaak met leem met stenen en rots. Er zijn globaal 2 regio's te onderscheiden, Centraal Mendoza en het 80 km zuidelijker gelegen Valle de Uco. Luján de Cuyo is een deelgebied van Centraal Mendoza, 25 km ten zuidwesten van de stad Mendoza. De wijngaarden liggen op 800 tot 1200 meter hoogte op de uitlopers van het Andesgebergte, waardoor het optimaal profiteert van nachtelijke afkoeling. Luján de Cuyo is vooral bekend om zijn topkwaliteit malbec. Het Vistalba gedeelte van Luján de Cuyo is één van de betere gedeelten van dit gebied.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: (Gegrild) rood vlees, belegen kazen.
Serveertemperatuur: 16 à 18ºC
Allergenen: Eiwit, Sulfieten
Overige informatie: De Gran Reservado-lijn van Fabre Montmayou heet sinds kort reservado, omdat de term gran reserva problemen gaf in Europa, met name in Spanje.
Meer informatie: www.bodegasfabre.com

    


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011