U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Mongrana

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Volle rode wijn (biologisch)
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2019 0,75

18,95

 Bestel deze wijn
2017 0,75

17,95

 Bestel deze wijn

Mongrana
Land: Italië
Gebied/Classificatie: Toscana, IGT Toscana Maremma
Producent: Querciabella, Ruffoli di Greve
Druivenras(sen): Cabernet sauvignon 25%, Merlot 25%, Sangiovese 50%
Karakter: Mooi donkerrood. Plezierig rood fruit in de neus. Krachtig van smaak, aangenaam zacht en soepel, vol en fruitig. Iets eiken door rijping op houten vaten, fris en elegant met milde tannines in de afdronk.
Wijnbereiding: Mongrana wordt volledig biologisch-dynamisch gemaakt, dus zonder gebruik van insecticiden en pesticiden in de wijngaard. De opbrengst per hectare is laag, slechts 50 hl. De druiven worden met de hand geoogst en vergist op RVS tanks. Daarna rijpt de jonge wijn in betonnen cuves. Een kwart van de wijn rijpt echter gedurende 10 maanden op barriques, kleine eiken vaten van 225 liter. Voor de botteling worden deze wijnen geblend.
Producent beschrijving: Wijngoed Querciabella, dat mooie eik betekent, ligt idyllisch verscholen in het sterk glooiende heuvellandschap in het hart van het Chianti Classico gebied. Het tot in de puntjes verzorgde bedrijf omvat 74ha wijngaard in de dorpjes Greve, Panzano, Radda en Gaiole. Querciabella werd in 1972 gekocht door een zakenman uit Milaan, Giuseppe Castiglioni. In de jaren 90 nam zijn zoon Sebastiano de leiding van het bedrijf over. Er werd ook 32 hectare wijngaard aangeplant in de Maremma nabij Grosseto aan de kust. Querciabella heeft uiterst moderne kelders, perfect onderhouden wijngaarden en een zeer ervaren wijnmaker. Alles is erop gericht om in alle rust de hoogste kwaliteit te kunnen maken. Alle wijnen van de 106 ha zijn sinds 2000 biodynamisch gecertificeerd. De reputatie van Querciabella is enorm, het bedrijf wordt gerekend tot de allerbeste in het gebied. Door de belangrijkste koopgids voor Italiaanse wijnen, de Gambero Rosso 1999, werd Querciabella verkozen in 1998 als 'Winery of the year'.
Gegevens gebied: Toscane is een van de meest bekende wijngebieden van Italië. In het centrale deel wordt de wereldbekende Chianti gemaakt. Maar ook buiten dat deel worden wijnen van hoge kwaliteit gemaakt, denk maar aan de Brunello uit Montalcino en de Vino Nobile uit Montepulciano. Maar ook aan de kust tussen Livorno en Ortobello, waar de Mongrana vandaan komt, komen fantastische wijnen uit de gebieden Bolgheri en de Maremma. In de Romeinse tijd waren deze gebieden al bekend om hun fraaie wijnen, door de eeuwen heen waren er perioden van bloei en verval. Sinds enkele tientallen jaren wordt er door verschillende wijnbedrijven van elders uit Italië weer flink geïnvesteerd. En met groot succes. Moderne inzichten op gebied van plantmateriaal, wijngaardbeheer, wijnbereiding en opvoeding zorgen vaak voor verrassende wijnen. Naast de sangiovese druif wordt er veel geëxperimenteerd met rassen als cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, syrah enz. Om die reden komen de meeste wijnen uit die gebieden in de handel als I.G.T. wijnen.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Bij rood vlees, wild, gevogelte zoals eend, risotto's, paddenstoelengerechten, pittige, harde en blauwschimmelkazen.
Serveertemperatuur: 18ºC
Biologisch: Biologisch dynamisch
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: De eerste oogst die op de markt kwam was die van 2005, het was direct een enorm succes. Elk oogstjaar wordt de foto op het etiket aangepast.
Meer informatie: www.querciabella.com


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011