U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Langhe Nebbiolo

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Volle rode wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2018 0,75

19,50

 Bestel deze wijn

Langhe Nebbiolo
Land: Italië
Gebied/Classificatie: Piëmonte, DOC Langhe Nebbiolo
Producent: Massolino Vigna Rionda, Serralunga d'Alba
Druivenras(sen): Nebbiolo
Karakter: Donker tot bruinrood van kleur. Elegante geur, waarin framboos, viooltjes. Mooie, rijpe inzet, iets aards, kruidig, kaneel, licht eiken. Volle, stevige smaak met aangename zuren, een klein bitter, harmonieus met een rijpe finale.
Wijnbereiding: De stokken zijn 10 tot 30 jaar oud, in de 2e helft van oktober worden de druiven met de hand geplukt. De vergisting duurt 8 tot 10 dagen, de jonge wijn rijpt 1 jaar in grote eiken houten vaten. Decanteren in een karaf wordt aanbevolen.
Producent beschrijving: Massolino is een familiebedrijf, opgericht in 1896 door Giovanni Massolino. Het bedrijf omvat 23 ha en staat nu onder leiding van de broers Franco en Roberto Massolino, zij vormen de vierde generatie, beiden zijn opgeleid als wijnmaker. Zij hebben gedeeltelijk een moderne stijl doorgevoerd. Er wordt gewerkt met roestvrij stalen tanks en veel barriques, eiken vaten van 225 liter, maar ook nog met de klassieke grote eiken vaten. Het bedrijf maakt furore met hun fantastische Barolo wijnen, hun Vigna Rionda is legendarisch. De eenvoudiger Barbera en Dolcetto blinken uit in hun fruitstructuur.
Gegevens gebied: Piëmonte (letterlijk 'aan de voet van de bergen') omvat een groot wijngebied ten zuidoosten van de stad Turijn, in Noordwest-Italië. Een van de deelgebieden is Barolo, genoemd naar een dorpje met dezelfde naam. Het gebied omvat 1.700 ha wijngaard, ruim 750 wijnboeren zijn er actief. De bodem in het oostelijk deel van het Barologebied met de dorpen Castiglione Faletto, Serralunga d'Alba en Monforte is van maritieme oorsprong en bevat kalkhoudende mergel en ijzer. Hierdoor zijn de wijn vol en stevig, hebben veel kleur en kunnen goed rijpen. Dit in tegenstelling tot het westelijk deel met de dorpen La Morra en Barolo, waar de bodem meer magnesium en mangaan bevat, waardoor de wijnen aromatischer, eleganter en sneller op dronk zijn. Barolo wijnen genieten wereldfaam, samen met de Brunello uit Toscane en de Amarone della Valpolicella zijn het de beroemdste wijnen van Italië.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Alle rode vleesgerechten, kalfsvlees, lamsvlees, wild, eend, stoofgerechten, risotto's, paddenstoelengerechten en pittige, harde en blauwaderkazen.
Serveertemperatuur: 18ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: Van een klein perceel van 1,8 hectare op 330 meter in de gemeente Serralunga d’Alba maakt men deze Langhe Nebbiolo. De bodem bevat veel kalk, het rendement per hectare is 4.800 liter. Ook druiven van jonge stokken uit de Barolo wijngaarden worden gebruikt voor deze wijn. Deze wijn kan zeker gezien worden als een ‘kleine’ Barolo.
Meer informatie: www.massolino.it

   


Levering bij een restaurateur kan 6 tot 7 dagen duren. Leveringen op een adres worden verzorgd door DHL. U ontvangt een Track & Trace code als uw bestelling is aangeleverd bij DHL. Deze garanderen geen leveringen binnen 24 uur. Onze excuses als dit langer duurt dan verwacht.

     

Hosted by GSE Automatisering

Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011