U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Langhe Chardonnay

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Krachtige witte wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2018 0,75

16,75

 Bestel deze wijn

Langhe Chardonnay
Land: Italië
Gebied/Classificatie: Piëmonte, DOC Langhe
Producent: Massolino Vigna Rionda, Serralunga d'Alba
Druivenras(sen): Chardonnay
Karakter: Duidelijk geel van kleur, herkenbaar chardonnay in de neus, boter, toast, wit fruit, iets vanille. Verrassend mooie smaak, vol en rijk in de mond, fraaie, frisse zuren. De vergisting en rijping op gedeeltelijk nieuwe eiken vaten is duidelijk te proeven, maar toch is de wijn verfijnd en zeer mooi in balans.
Wijnbereiding: De druiven zijn afkomstig van een perceel van 2 hectare op een hoogte van 330 meter met een bodem van kalk en mergel. De druiven worden met de hand geoogst, vergisting deels in eiken barriques, deels in roestvrij stalen tanks. De jonge wijn rijpt 6 maanden op zijn bezinksel(lie). Na de botteling liggen de flessen minimaal 6 maanden in de kelder.
Producent beschrijving: Massolino is een familiebedrijf, opgericht in 1896 door Giovanni Massolino. Het bedrijf omvat 23 ha en staat nu onder leiding van de broers Franco en Roberto Massolino, zij vormen de vierde generatie, beiden zijn opgeleid als wijnmaker. Zij hebben gedeeltelijk een moderne stijl doorgevoerd. Er wordt gewerkt met roestvrij stalen tanks en veel barriques, eiken vaten van 225 liter, maar ook nog met de klassieke grote eiken vaten. Het bedrijf maakt furore met hun fantastische Barolo wijnen, hun Vigna Rionda is legendarisch. De eenvoudiger Barbera en Dolcetto blinken uit in hun fruitstructuur.
Gegevens gebied: Piëmonte (letterlijk 'aan de voet van de bergen') omvat een groot wijngebied ten zuidoosten van de stad Turijn, in Noordwest-Italië. Het wijngebied rondom het dorpje Serralunga d’Alba is heuvelachtig. Het dorp is de bakermat van het Barolo gebied. Hier levert de nebbiolo druif ook zijn beste prestatie. Maar bovenaan de heuvel, waar door de wind de gemiddelde temperatuur iets lager is, staat de chardonnay druif aangeplant. De kwaliteit van de chardonnay uit dit deel van Piëmonte kan heel hoog zijn. Langhe is de naam van een gebied dat de heuvels van centraal Piëmonte omvat. Onder de naam Langhe mogen zowel witte als rode wijnen aangeboden worden. Producenten in het Barolo en Barbaresco gebied mogen ook hun vrijwillig hun wijnen declasseren tot de D.O.C. Langhe. De fantastische omgeving van Serralunga d’Alba is te zien op de website van Massolino.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Bij rijke visgerechten, schaaldieren maar ook bij blank vlees, gevogelte, zwezerik, pasta's en risotto's, groentegerechten, salades.
Serveertemperatuur: 12 à 15ºC
Allergenen: Sulfieten
Meer informatie: www.massolino.it

   


Levering bij een restaurateur kan 6 tot 7 dagen duren. Leveringen op een adres worden verzorgd door DHL. U ontvangt een Track & Trace code als uw bestelling is aangeleverd bij DHL. Deze garanderen geen leveringen binnen 24 uur. Onze excuses als dit langer duurt dan verwacht.

     

Hosted by GSE Automatisering

Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011