U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Barolo 'Vigna Rionda' Riserva

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Krachtige rode wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2013 0,75

112,75

 Bestel deze wijn
2012 0,75

107,25

 Bestel deze wijn

Barolo 'Vigna Rionda' Riserva
Land: Italië
Gebied/Classificatie: Piëmonte, DOCG Barolo
Producent: Massolino Vigna Rionda, Serralunga d'Alba
Druivenras(sen): Nebbiolo
Karakter: Donker tot bruinrood van kleur. Complexe geur met in zijn jeugd bloemen overgaand met de jaren in teer, een kenmerk van een rijpe Barolo. In de mond een krachtige aanzet, goede balans van rijpe tannine, alcohol, zeer complex met een gezonde structuur.
Wijnbereiding: In de tweede helft van oktober wordt met de hand geoogst. Dan volgt een klassieke vergisting van 4 weken op 32ºC. Aansluitend rijpt de wijn 3,5 jaar in grote vaten van Sloveens eiken van 30-50 hl. Na de botteling rust de fles minstens 2,5 jaar in hun kelder. Jaarlijks worden gemiddeld 13.000 flessen gemaakt. Klassiek gemaakte wijn, die zeker 15 tot 20 jaar kan rijpen. Unieke wijn, voor de gevorderde wijnliefhebber.
Producent beschrijving: Massolino is een familiebedrijf, opgericht in 1896 door Giovanni Massolino. Het bedrijf omvat 23 ha en staat nu onder leiding van de broers Franco en Roberto Massolino, zij vormen de vierde generatie, beiden zijn opgeleid als wijnmaker. Zij hebben gedeeltelijk een moderne stijl doorgevoerd. Er wordt gewerkt met roestvrij stalen tanks en veel barriques, eiken vaten van 225 liter, maar ook nog met de klassieke grote eiken vaten. Het bedrijf maakt furore met hun fantastische Barolo wijnen, hun Vigna Rionda is legendarisch. De eenvoudiger Barbera en Dolcetto blinken uit in hun fruitstructuur.
Gegevens gebied: Piëmonte (letterlijk 'aan de voet van de bergen') omvat een groot wijngebied ten zuidoosten van de stad Turijn, in Noordwest-Italië. Een van de deelgebieden is Barolo, genoemd naar een dorpje met dezelfde naam. Het gebied omvat 1.700 ha wijngaard, ruim 750 wijnboeren zijn er actief. De bodem in het oostelijk deel van het Barologebied met de dorpen Castiglione Faletto, Serralunga d'Alba en Monforte is van maritieme oorsprong en bevat kalkhoudende mergel en ijzer. Hierdoor zijn de wijn vol en stevig, hebben veel kleur en kunnen goed rijpen. Dit in tegenstelling tot het westelijk deel met de dorpen La Morra en Barolo, waar de bodem meer magnesium en mangaan bevat, waardoor de wijnen aromatischer, eleganter en sneller op dronk zijn. Barolo wijnen genieten wereldfaam, samen met de Brunello uit Toscane en de Amarone della Valpolicella zijn het de beroemdste wijnen van Italië.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Alle rode vleesgerechten, kalfsvlees, lamsvlees, wild, eend, stoofgerechten, risotto's, paddenstoelengerechten en pittige, harde en blauwaderkazen.
Serveertemperatuur: 18ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: Massolino bezit met 2,3 ha ongeveer 1/4 deel van de legendarische wijngaard 'Vigna Rionda'. De stokken staan op 330 meter hoogte, door bodem, ligging en microklimaat is 'Vigna Rionda' uniek en wordt beschouwd als één der beste, zo niet de allerbeste wijngaard van Barolo. De stokken zijn tussen 30 en 50 jaar oud. De eerste oogst was in 1982. Unieke wijn, beperkt beschikbaar.
Meer informatie: www.massolino.it

   


Levering bij een restaurateur kan 6 tot 7 dagen duren. Leveringen op een adres worden verzorgd door DHL. U ontvangt een Track & Trace code als uw bestelling is aangeleverd bij DHL. Deze garanderen geen leveringen binnen 24 uur. Onze excuses als dit langer duurt dan verwacht.

     

Hosted by GSE Automatisering

Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011