U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Poggio de' Colli Cabernet Franc

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Krachtige rode wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2016 0,75

46,25

 Bestel deze wijn
2014 0,75

45,50

 Bestel deze wijn

Poggio de' Colli Cabernet Franc
Land: Italië
Gebied/Classificatie: Toscana, IGT Toscana
Producent: Azienda Piaggia, Poggio a Caiano
Druivenras(sen): Cabernet franc
Karakter: Intens rood met paarse reflexen. In de neus braam, framboos, kruidnagel, mint, koffie. Rijke, volle inzet met soepel, rijp fruit, zeer smaakvol, tevens elegant met fraaie zuren. De tannines zijn fraai verweven met het zachte eiken.
Wijnbereiding: De druiven worden met de hand geplukt en streng op kwaliteit geselecteerd. Vergist wordt in open houten kuipen gedurende 2 weken, regelmatig wordt de hoed met de hand naar beneden gedrukt voor optimale extractie van geur-, kleur- en smaakstoffen. Voor de gisting wordt de natuurlijke gist gebruikt. Hierna gaat de wijn in Franse barriques voor de malolactische gisting en rijping gedurende 12 maanden. Tijdens de rijping wordt de wijn regelmatig overgestoken op nieuwe vaten om het bezinksel te scheiden van de wijn. Voor de botteling wordt niet gefilterd of geklaard, de wijn kan dus in de fles depot ontwikkelen.
Producent beschrijving: Azienda Agricola Piaggia bezit momenteel 25 ha, waarvan 15 ha beplant met wijnstokken, de rest deels met olijfbomen. Mauro Vanucci kocht rond 1975 zijn eerste percelen grond, de eerste productie was in 1991. Vader Mauro en dochter Silvia Vannucci produceren hier, onder toezicht van de getalenteerde wijnmaker Alberto Antonini, jaarlijks ruim 80.000 flessen, een gemiddeld rendement van slechts 40 hl (!) per ha. Alle druiven worden met de hand geplukt, er wordt alleen gist uit de natuur gebruikt, er wordt niet geklaard of gefilterd. Zeer authentieke wijnen dus, smaakvol met een groot bewaarpotentieel. De recentelijk geheel vernieuwde kelder is gebouwd in een heuvel, waardoor de wijnen onder ideale omstandigheden rijpen. De wijngaarden zijn gelegen op gemiddeld 250 meter boven zeeniveau.
Gegevens gebied: Carmignano is een klein wijnbouwgebied van bijna 200 ha in Toscane, 20 à 25 km ten westen van Florence. Het Carmignano gebied staat al eeuwenlang zeer goed bekend, reeds in 1716 legde Groothertog Cosimo de Medici in een officieel decreet, genaamd de ‘Bando’, strenge regels omtrent het Carmignano gebied en de wijnbereiding vast. In dit kleine gebied zijn enkele tientallen producenten actief, waarvan er een tiental zelf bottelen. De bodem bevat veel kalk en ‘galestro’, een combinatie van leisteen en mergel. Carmignano bevat vaak een deel, tot 15% cabernet sauvignon. Het was Catharine de Medici, in de 16e eeuw koningin van Frankrijk, die deze druif naar Carmignano bracht.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Bij stevige geroosterde, gegrilde vleesgerechten van rund, kalf, ouder lam en wild, stoofgerechten, risotto's met intense paddenstoelen smaken, pittige, harde en blauwaderkazen.
Serveertemperatuur: 16 à 18ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: De druiven groeien op 250 meter boven zeeniveau en zijn gelegen op zuid west. De plantdichtheid bedraagt 6.250 stokken per ha, gemiddelde opbrengst is slechts 37 hl/ha. De cabernet franc is een ongebruikelijke druif in Carmignano, en wordt zelden zonder versneden te zijn met andere rassen, aangeboden.
Meer informatie: www.piaggia.com

   


Levering bij een restaurateur kan 6 tot 7 dagen duren. Leveringen op een adres worden verzorgd door DHL. U ontvangt een Track & Trace code als uw bestelling is aangeleverd bij DHL. Deze garanderen geen leveringen binnen 24 uur. Onze excuses als dit langer duurt dan verwacht.

     

Hosted by GSE Automatisering

Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011