U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Carmignano 'Riserva'

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Krachtige rode wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2016 0,75

34,75

 Bestel deze wijn
2015 0,75

33,50

 Bestel deze wijn

Carmignano 'Riserva'
Land: Italië
Gebied/Classificatie: Toscana, DOCG Carmignano
Producent: Azienda Piaggia, Poggio a Caiano
Druivenras(sen): Cabernet sauvignon 20%, Merlot 10%, Sangiovese 70%
Karakter: Dieprode kleur, complexe geur van rood fruit, kruidnagel. Overrijpe, licht gezoete inzet, complexe smaak waarin gestoofd rood fruit, impressies van leer, drop en zachte kruiden. Intense, uitgebalanceerde smaak, met een ongekend lange finale.
Wijnbereiding: De druiven worden met de hand geplukt en vergisten in kleine tanks voor optimale extractie. Er wordt uitsluitend gewerkt met gisten uit de wijngaard. De gistingstijd bedraagt 18-28 dagen, waarbij de schillen regelmatig naar de bodem van de tank geduwd worden en het sap van onderuit over de schillen gepompt wordt. Dan gaat de wijn voor minimaal 24 maanden op Franse barriques, hier vindt de malolactische gisting en rijping plaats. In die periode wordt de wijn enkele keren overgestoken op nieuwe vaten om de wijn te klaren, waarna de wijn zonder filtering of klaring op fles gaat.
Producent beschrijving: Azienda Agricola Piaggia bezit momenteel 25 ha, waarvan 15 ha beplant met wijnstokken, de rest deels met olijfbomen. Mauro Vanucci kocht rond 1975 zijn eerste percelen grond, de eerste productie was in 1991. Vader Mauro en dochter Silvia Vannucci produceren hier, onder toezicht van de getalenteerde wijnmaker Alberto Antonini, jaarlijks ruim 80.000 flessen, een gemiddeld rendement van slechts 40 hl (!) per ha. Alle druiven worden met de hand geplukt, er wordt alleen gist uit de natuur gebruikt, er wordt niet geklaard of gefilterd. Zeer authentieke wijnen dus, smaakvol met een groot bewaarpotentieel. De recentelijk geheel vernieuwde kelder is gebouwd in een heuvel, waardoor de wijnen onder ideale omstandigheden rijpen. De wijngaarden zijn gelegen op gemiddeld 250 meter boven zeeniveau.
Gegevens gebied: Carmignano is een klein wijnbouwgebied van bijna 200 ha in Toscane, 20 à 25 km ten westen van Florence. Het Carmignano gebied staat al eeuwenlang zeer goed bekend, reeds in 1716 legde Groothertog Cosimo de Medici in een officieel decreet, genaamd de ‘Bando’, strenge regels omtrent het Carmignano gebied en de wijnbereiding vast. In dit kleine gebied zijn enkele tientallen producenten actief, waarvan er een tiental zelf bottelen. De bodem bevat veel kalk en ‘galestro’, een combinatie van leisteen en mergel. Carmignano bevat vaak een deel, tot 15% cabernet sauvignon. Het was Catharine de Medici, in de 16e eeuw koningin van Frankrijk, die deze druif naar Carmignano bracht.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Bij stevige geroosterde, gegrilde vleesgerechten van rund, kalf, ouder lam en wild, stoofgerechten, risotto's met intense paddenstoelen smaken, pittige, harde en blauwaderkazen.
Serveertemperatuur: 18 à 20°C
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: De gemiddelde leeftijd van de stokken is 35 jaar.
Meer informatie: www.piaggia.com

   


Levering bij een restaurateur kan 6 tot 7 dagen duren. Leveringen op een adres worden verzorgd door DHL. U ontvangt een Track & Trace code als uw bestelling is aangeleverd bij DHL. Deze garanderen geen leveringen binnen 24 uur. Onze excuses als dit langer duurt dan verwacht.

     

Hosted by GSE Automatisering

Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011