U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Amarone della Valpolicella 'Barriques'

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Krachtige rode wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2013 0,75

43,50

 Bestel deze wijn

Amarone della Valpolicella 'Barriques'
Land: Italië
Gebied/Classificatie: Veneto, D.O.C.G. Amarone della Valpolicella
Producent: Fratelli Zeni, Bardolino
Druivenras(sen): Corvina 60%, Corvinone 20%, Rondinella 20%
Karakter: Gezond en krachtig rood fruit van vooral kersen in de smaak met tonen van houtlagering. Prachtige, volle, iets droge, mooi gerijpte smaak, iets eiken, chocolade, iets van krenten, kokos en vanille, veel concentraat, zachte bitters met een zeer lange finale.
Wijnbereiding: Amarone wordt gemaakt van rijpe druiven die in trossen in kistjes gedurende 4 à 5 maanden in de buitenlucht indrogen tot rozijnen. De helft van het vocht uit de druiven verdampt, met als resultaat een hoog suiker- en extractgehalte. Dit geeft bij de vergisting een zeer rijke en geconcentreerde wijn. Na de lange gisting van 4 weken volgt rijping op medium getoast Frans eiken (Allier) gedurende gemiddeld 18 maanden en daarna 18 maanden op roestvrijstaal. De Amarone is gebaat bij zuurstof. Indien mogelijk enkele uren vooraf ontkurken of decanteren in een royale karaf. Houdbaar tot ca. 10 jaar na oogstjaar.
Producent beschrijving: Sinds 1870 maakt de familie Zeni wijn op dit prachtige wijngoed in het noorden van Italië. De traditie en kennis van vier generaties en het werken met klassieke, inheemse druivenrassen zijn de basis voor het echte Italiaanse karakter van de wijnen van dit huis. Fausto Zeni, terzijde gestaan door zijn beide zussen Federica en Elena maken per jaar ongeveer 1 miljoen flessen wijn, waarvan 1/3 deel van eigen wijngaarden. Druiven voor de rest van de productie worden bij boeren in de omgeving bijgekocht. In 2010 werd een indrukwekkende vatenkelder onder het pand gerealiseerd. De wijngaarden van Zeni liggen in het zeer toeristische Bardolino aan de zuid-oostoever van het Garda meer. Men exploiteert er ook een wijnmuseum, waar veel artikelen uit de wijnbouw te bezichtigen zijn. Ook kunnen er wijnen geproefd worden. Borden in Bardolino verwijzen naar het 'Museo del Vino'.
Gegevens gebied: Het wijngebied Veneto grenst aan de Adriatische Zee en loopt tot aan het Gardameer. Het is één van de belangrijkste wijngebieden van Italië in productieomvang. Verona en Venetië zijn de belangrijkste steden van het gebied. De laatste jaren is er enorm geïnvesteerd in dit wijngebied. Het klimaat houdt het midden tussen het Alpenklimaat/landklimaat en het Middellandse Zee klimaat. De soms vulkanische bodem bestaat uit rode en bruine gronden op gruis, ook mergel en basalt. Wijnbouw in dit deel van Italië is al zeer oud en gaat terug tot vóór de jaartelling. De naam Valpolicella stamt uit die tijd en betekent letterlijk "dal van de vele (wijn)kelders".
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Verfijnde combinatie met wild, rood vlees, gekruide gerechten en heel mooi bij gerijpte kazen.
Serveertemperatuur: 16 à 18ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: Samen met Barolo en Brunello is Amarone de meest populaire wijn in de export. De produktie is sinds 20 jaar verviervoudigd, met als gevolg dat er veel simpele Amarones op de markt zijn. Deze Amarone 'Barriques' van Zeni behoort bij de allerbeste van de streek.
Meer informatie: www.zeni.it

    


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011