U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Lugana 'Marogne'

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Volle witte wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2017 0,75

14,00

 Bestel deze wijn

Lugana 'Marogne'
Land: Italië
Gebied/Classificatie: Veneto, D.O.C. Lugana
Producent: Fratelli Zeni, Bardolino
Druivenras(sen): Trebbiano di lugana
Karakter: Licht aromatisch in de geur met wit fruit en iets tropisch, vol en krachtig van smaak met steenfruit met een duidelijk frisse, milde afdronk.
Wijnbereiding: Gemaakt van 100% Trebbiano di Lugana afkomstig van de terrassen gelegen op de zuidelijke heuvels van het Garda meer. Gestructureerd door de koude schilweking, fris door de fermentatie op lage temperatuur en rijk door het lange contact met zijn droesem.
Producent beschrijving: Sinds 1870 maakt de familie Zeni wijn op dit prachtige wijngoed in het noorden van Italië. De traditie en kennis van vier generaties en het werken met klassieke, inheemse druivenrassen zijn de basis voor het echte Italiaanse karakter van de wijnen van dit huis. Fausto Zeni, terzijde gestaan door zijn beide zussen Federica en Elena maken per jaar ongeveer 1 miljoen flessen wijn, waarvan 1/3 deel van eigen wijngaarden. Druiven voor de rest van de productie worden bij boeren in de omgeving bijgekocht. In 2010 werd een indrukwekkende vatenkelder onder het pand gerealiseerd. De wijngaarden van Zeni liggen in het zeer toeristische Bardolino aan de zuid-oostoever van het Garda meer. Men exploiteert er ook een wijnmuseum, waar veel artikelen uit de wijnbouw te bezichtigen zijn. Ook kunnen er wijnen geproefd worden. Borden in Bardolino verwijzen naar het "Museo del Vino".
Gegevens gebied: Het wijngebied Veneto grenst aan de Adriatische Zee en loopt tot aan het Gardameer. Het is één van de belangrijkste wijngebieden van Italië in productieomvang. Verona en Venetië zijn de belangrijkste steden van het gebied. De laatste jaren is er enorm geïnvesteerd in dit wijngebied. Het klimaat houdt het midden tussen het Alpenklimaat/landklimaat en het Middellandse Zee klimaat. De soms vulkanische bodem bestaat uit rode en bruine gronden op gruis, ook mergel en basalt. Wijnbouw in dit deel van Italië is al zeer oud en gaat terug tot vóór de jaartelling.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: De Zeni Lugana 'Marogne' past bij vele gerechten waarbij Hollandse asperges worden gebruikt. Het 'vetje' in de wijn pakt heerlijk de boter op bij klassieke bereidingen als 'Flamande', bij vette vissen als zalm en romige sauzen. De frisheid zorgt dat de asperge tot zijn recht blijft komen. Hierdoor past deze wijn ook erg goed bij salades met asperges en bijvoorbeeld gerookte zalm en tussengerechten met fruits de mer.
Serveertemperatuur: 8 à 10ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: Met Marogne wordt bedoeld de kleine muurtjes in de wijngaarden, die dienen om bodemerosie te voorkomen.
Meer informatie: www.zeni.it

    


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011