U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Bardolino Classico Vigne Alte

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Lichte rode wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2018 0,75

8,25

 Bestel deze wijn

Bardolino Classico Vigne Alte
Land: Italië
Gebied/Classificatie: Veneto, DOC Bardolino Classico
Producent: Fratelli Zeni, Bardolino
Druivenras(sen): Corvina 40%, Molinara 10%, Rondinella 50%
Karakter: Helder robijnrood van kleur. In de geur zacht rood fruit, als kers, bosbes, aalbes. Soepele aandronk, goede vulling, gezond fruit, licht en elegant, met een aangename frisheid.
Wijnbereiding: De druiven worden bij optimale rijpheid met de hand geplukt. Vergist wordt op gecontroleerde temperatuur in roestvrij stalen tanks. Het rendement per ha is 75 hl., het restsuiker bedraagt 4 gram/liter. Aanbevolen wordt de wijn te drinken binnen 3 jaar na de oogst.
Producent beschrijving: Sinds 1870 maakt de familie Zeni wijn op dit prachtige wijngoed in het noorden van Italië. De traditie en kennis van vier generaties en het werken met klassieke, inheemse druivenrassen zijn de basis voor het echte Italiaanse karakter van de wijnen van dit huis. Fausto Zeni, terzijde gestaan door zijn beide zussen Federica en Elena maken per jaar ongeveer 1 miljoen flessen wijn, waarvan 1/3 deel van eigen wijngaarden. Druiven voor de rest van de productie worden bij boeren in de omgeving bijgekocht. In 2010 werd een indrukwekkende vatenkelder onder het pand gerealiseerd. De wijngaarden van Zeni liggen in het zeer toeristische Bardolino aan de zuidoostoever van het Gardameer. Men exploiteert er ook een wijnmuseum, waar veel artikelen uit de wijnbouw te bezichtigen zijn. Ook kunnen er wijnen geproefd worden. Borden in Bardolino verwijzen naar het 'Museo del Vino'.
Gegevens gebied: Het wijngebied Veneto grenst aan de Adriatische Zee en loopt tot aan het Gardameer. Het is een van de belangrijkste wijngebieden van Italië in productieomvang. Verona en Venetië zijn hier de belangrijkste steden. De laatste jaren is er enorm geïnvesteerd in dit wijngebied. Het klimaat houdt het midden tussen het Alpenklimaat/landklimaat en het Middellandse Zee klimaat. Het wijngebied Bardolino ligt op de heuvels van de zuidoostelijke oever van het Gardameer, de beste wijnen komen echter uit het Bardolino Classico gebied, met wijngaarden rondom de bekende badplaatsjes Bardolino, Lazise en Garda. Hier worden, onder invloed van het meer, elegante, fruitige wijnen gemaakt. Wijnbouw in dit deel van Italië is al zeer oud en gaat terug tot vóór de jaartelling.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Koude vleesgerechten, pastaschotels, gevogelte, zachte kazen.
Serveertemperatuur: 15 à 16ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: Fratelli Zeni maakt 2 kwaliteiten rode Bardolino wijnen, een basiswijn en de 'Vigne Alte', die gemaakt wordt van druiven van hoog gelegen wijngaarden, 'Vigne Alte' in het Italiaans. De bodem is deels vulkanisch en nogal verweerd.
Meer informatie: www.zeni.it

   


Levering bij een restaurateur kan 6 tot 7 dagen duren. Leveringen op een adres worden verzorgd door DHL. U ontvangt een Track & Trace code als uw bestelling is aangeleverd bij DHL. Deze garanderen geen leveringen binnen 24 uur. Onze excuses als dit langer duurt dan verwacht.

     

Hosted by GSE Automatisering

Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011