U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Pinot Grigio 'Punggl'

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Volle witte wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2018 0,75

20,75

 Bestel deze wijn
2017 0,75

20,75

 Bestel deze wijn

Pinot Grigio 'Punggl'
Land: Italië
Gebied/Classificatie: Alto Adige-Südtirol, D.O.C. Alto Adige
Producent: Nals Margreid, Nalles
Druivenras(sen): Pinot grigio (pinot gris)
Karakter: Zachtgeel van kleur. In de geur honing, kumquats en sucade. De rijke kleibodem geeft dikte en romigheid met een sappige structuur. De oude wijnstokken zorgen voor kleine druifjes die veel concentraat geven met een lange finale.
Wijnbereiding: Van de 25 m. hoge heuvel Punggl (240-260 m hoogte) worden de druiven geoogst van 80 jaar oude wijnstokken. Na binnenkomst van de druiven vindt een strenge selectie plaats. Aansluitend persing en natuurlijke klaring van de most. Daarna vergisting op roestvrij staal met 8 maanden rijping op de lie (bezinksel) op grote houten vaten.
Producent beschrijving: Nals Margreid is opgericht in 1985 toen de wijnhuizen van Nalles (1932) en Magre (1954) de krachten bundelden. Momenteel behoort het tot de absolute topproducenten van Alto-Adige. De in 2011 totaal nieuw opgetrokken wijnkelder is een architectonisch hoogstandje van grote schoonheid. In de vinificatieruimtes doet de zwaartekracht haar werk om zo min mogelijk te hoeven overpompen. De druiven komen van 160 hectare die worden verbouwd door 140 wijnboeren waar hoge eisen aan worden gesteld met respect voor natuur en milieu. Er wordt alleen gewerkt met ecologische bestrijdingsmiddelen om een natuurlijk evenwicht te bereiken in de wijngaard. Wijnmaker is de gedreven Harald Schraffl. Het gemiddeld bezit aan wijngaarden is bij de leden iets meer dan 1 ha en is veel te klein om er zelf wijn van te kunnen maken en van te kunnen leven. Veel boeren telen ook fruit en zijn vaak werkzaam in het plaatselijke toerisme, of verhuren kamers aan toeristen.
Gegevens gebied: Alto Adige, ofwel Südtirol, ligt in Noord-Italië in de provincie Bolzano, tegen de Oostenrijkse grens. Vroeger was dit gebied in Oostenrijks bezit, vandaar dat de voertaal Duits is. Het wijngebied (5.300 ha) is vernoemd naar de rivier de Adige en ligt op de uitlopers van de Alpen. De wijnbouw is uit de Romeinse tijd, veelal volgens het pergola-systeem, met omhoog geleide wijnstokken. Het koele Alpenklimaat en de hoog in de bergen gelegen wijngaarden zorgen voor een opmerkelijke frisheid in de wijnen, ze zijn zeer elegant en aromatisch. De bodem bestaat hier voor een groot deel uit morenen, grote stenen, graniet en kiezel-leem. De aangeplante druivenrassen zijn van overwegend Franse en Duitse oorsprong, lokale rassen zijn o.a. de lokaal populaire schiava, manzoni en lagrein. Het wijngaardbezit is zeer versnipperd, 15 coöperaties maken 75% van alle wijn. Ondanks de Duitse benamingen zijn bijna alle wijnen er droog.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Heerlijk bij rijke voorgerechten, wit vlees, gevogelte en visgerechten met beurre blanc.
Serveertemperatuur: 10 à 12ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: De Punggl wijngaard heeft een bodem van klei, leem en zand. Punggl betekent heuvel in het plaatselijk dialect.
Meer informatie: www.kellerei.it

   


Levering bij een restaurateur kan 6 tot 7 dagen duren. Leveringen op een adres worden verzorgd door DHL. U ontvangt een Track & Trace code als uw bestelling is aangeleverd bij DHL. Deze garanderen geen leveringen binnen 24 uur. Onze excuses als dit langer duurt dan verwacht.

     

Hosted by GSE Automatisering

Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011