U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Château Lafleur-Gazin

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Volle rode wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2016 0,75

52,25

 Bestel deze wijn

Château Lafleur-Gazin
Land: Frankrijk
Gebied/Classificatie: Bordeaux, AC Pomerol
Producent: Établissements Jean-Pierre Moueix, Pomerol
Druivenras(sen): Cabernet franc 15%, Merlot 85%
Karakter: Dieprood, levendige geur van rood fruit, kers. Volle aandronk, waarin direct veel rijp fruit als zwarte bes, kers, en licht eiken. De cabernet franc geeft de wijn een stevige structuur, de wijn is vaak in zijn jeugd al soepel en zeer genietbaar.
Wijnbereiding: De oogst is handmatig, op een sorteertafel worden onreinheden en aangetaste druiven verwijderd. Vergist wordt in cementen kuipen, daarna rijpt de wijn, afhankelijk van het oogstjaar 15-18 maanden op barriques, eiken vaten van 225 liter.
Producent beschrijving: Het kasteel Lagrange is sinds 1953 in bezit van Jean-Pierre Moueix. Het perceel omvat in totaal 8,5 hectare, waarvan er 4,7 beplant zijn met druiven. Lagrange ligt midden op het fameuze plateau van Pomerol, het deel waar de allergrootste wijnen vandaan komen. Château Pétrus en Château Lagrange zijn van dezelfde eigenaar, waardoor Lagrange profiteert van de enorme kennis, die voorhanden is. Geen wonder, dat de wijnen van Lagrange duidelijk de signature draagt van een voorname Pomerol. Een deel van het geheim is hier de bodem, grindhoudende klei met een ijzerhoudende onderlaag. Op Ch. Lagrange staat voornamelijk de merlot druif aangeplant. De leeftijd van de stokken is 30 jaar. De wijnen van Lagrange zijn vrij zeldzaam, er worden gemiddeld slechts 20.000 flessen per jaar gemaakt. Op Ch. Lagrange wordt ook een tweede wijn gemaakt, genaamd ch. Perrucheau. Jean-Pierre Moueix bezit ook nog het befaamde Ch. Trotanoy en Ch. Hosanna in Pomerol en het bekende Ch. Magdelaine in Saint Emilion, alsmede in Fronsac Ch. de la Dauphine.
Gegevens gebied: Pomerol is een betrekkelijk klein en compact district in de Bordeaux. Praktisch het hele oppervlak is beplant met wijnstokken, overwegend met merlot, dé Pomerol druif bij uitstek. De bodem is kiezelhoudend met klei in het noordoosten en zand in het westen. Er zijn twee typen Pomerol: een diepgekleurde, ferme en tanninerijke wijn, afkomstig van de klei houdende gronden, en een toegankelijker, licht type van de zandgronden. Het totale Pomerol gebied omvat slechts 800 ha wijngaard, het gemiddeld wijngaardbezit is zeer klein, slechts 4 à 5 ha. De bekendste wijn uit het gebied is natuurlijk het legendarisch Château Pétrus, een der meest prestigieuze en kostbare wijnen van de wereld. Maar ook de minder bekende wijnen zijn vaak van zeer hoge kwaliteit.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Gebraden / gegrild wild, rood vlees, lam, gerechten met paddenstoelen, stoofschotels en oude, pittige en blauwschimmelkazen.
Serveertemperatuur: 16 à 18ºC
Allergenen: Sulfieten
Meer informatie: www.moueix.com

   


Levering bij een restaurateur kan 6 tot 7 dagen duren. Leveringen op een adres worden verzorgd door DHL. U ontvangt een Track & Trace code als uw bestelling is aangeleverd bij DHL. Deze garanderen geen leveringen binnen 24 uur. Onze excuses als dit langer duurt dan verwacht.

     

Hosted by GSE Automatisering

Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011