U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

'Cistercien' Rosé Niederösterreich

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Lichte roséwijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2019 0,75

10,95

 Bestel deze wijn

'Cistercien' Rosé Niederösterreich
Land: Oostenrijk
Gebied/Classificatie: Kamptal, Niederösterreich
Producent: Schlosskellerei Gobelsburg, Langenlois
Druivenras(sen): Pinot noir, St. laurent, Zweigelt
Karakter: Bleekroze van kleur. Levendige aroma's van diverse soorten klein rood en zwart fruit, denk aan kers, bosbes. Uiterst elegant van smaak, sappig, iets kruidig, zacht, heerlijk fris en dorstlessend.
Wijnbereiding: De druiven komen uit de koele delen van Kamptal en Langenlois en staan geplant op voornamelijk löss grond. Na de oogst volgt een zachte persing, vergist wordt op gecontroleerde temperatuur in roestvrij stalen tanks. Gebotteld wordt in maart.
Producent beschrijving: Weingut Schloss Gobelsburg werd in 1171 gesticht en behoort tot het Cisterziënzerklooster Zwettl. Door de eeuwen heen kochten de monniken de beste perceeltjes wijngaard in de nabijheid van het klooster. Sinds 1996 wordt het wijngoed, dat 60 ha omvat geleid door Michael en Eva Moosbrugger, de eerste jaren met hulp van Willy Brundlmayer. Op het Gobelsburger hoogplateau bevinden zich droge, schrale bodems van uit het Tertiair stammende gesteenten. De wijngaarden zijn aangelegd in terrasvorm en zijn grotendeels beplant met de rassen grüner veltliner (50%) en riesling (25%). De bodems zijn zeer divers, reden om diverse Grüner Veltliners aan te bieden. Er wordt hoofdzakelijk biodynamisch gewerkt. Alle wijnen zijn droog, waardoor ze gastronomisch zeer inzetbaar zijn. De trots zijn de meer dan 50 jaar oude grüner veltliner stokken. Moosbrugger is inmiddels door collega-wijnboeren in de Oostenrijkse wijngids Falstaff van 2006 uitgeroepen tot beste wijnmaker van Oostenrijk.
Gegevens gebied: Kamptal, genoemd naar het riviertje de Kamp, ligt ongeveer 50 km ten westen van Wenen. Het gebied valt onder de grootste regio Niederösterreich (ruim 28.000 ha) en staat bekend om zijn kwalitatief hoge en gastronomische, droge wijnen. De bodems van dit zeer heuvelachtige gebied bevatten veel löss en leem, dat is gelegen op een oeroude ondergrond met vulkanische structuren en primair rotsgesteente van 270 miljoen jaar oud. Door de grote verscheidenheid aan bodems heeft vaak elke wijngaard zijn eigen karakter. Die verscheidenheid wordt nog vergroot door diverse microklimaten. In Kamptal ontmoet de koele, frisse wind uit het Waldviertel de zachte, warme wind uit het Donaudal. Hierdoor is een lange rijping mogelijk met behoud van veel fruit. Met 3.870 hectare is Kamptal een van de grotere wijngebieden in Oostenrijk. Grüner Veltliner is het belangrijkste druivenras en verder de Riesling. Beide rassen vallen onder de DAC Kamptal. Verder heeft men o.a. zweigelt, merlot, cabernet sauvignon staan en is Schloss Gobelsburg beroemd om zijn blauburgunder/pinot noir.
Sluiting: Schroefdop
Serveren bij: Zomerse salades, pasta- en groente gerechten, gevogelte, vis, schaaldieren, lichte vleesschotels van de grill of bbq.
Serveertemperatuur: 8 à 10ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: De naam Cistercien verwijst naar de kloosterorde die Schloss Gobelsburg in 1171 gesticht hebben, namelijk de Cisterciënsers.
Meer informatie: www.gobelsburg.at


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011