U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Eiswein Grüner Veltliner

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Krachtige zoete witte wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2018 0,375

47,00

 Bestel deze wijn

Eiswein Grüner Veltliner
Land: Oostenrijk
Gebied/Classificatie: Kamptal, Niederösterreich
Producent: Schloss Gobelsburg, Langenlois
Druivenras(sen): Grüner veltliner
Karakter: Goudgeel van kleur. Frisse, gekruide groenige geur met een hint van appel en peer. Karaktervolle, geconcentreerde, zoete smaak, fraai in balans met ragfijne zuren geeft dit een plezierige structuur en duidelijk honing en boter in de lange afdronk.
Wijnbereiding: De bevroren druiven worden geperst waardoor een hoogwaardig geconcentreerd sap overblijft. Dit gaat in roestvrij stalen tanks om verder te vergisten. Daarna rijpt de wijn eveneens in stalen tanks. Deze Eiswein heeft gemiddeld 296 gram restsuiker per liter.
Producent beschrijving: Weingut Schloss Gobelsburg werd in 1171 gesticht en behoort tot het Cisterziënzerklooster Zwettl. Door de eeuwen heen kochten de monniken de beste perceeltjes wijngaard in de nabijheid van het klooster. Sinds 1996 wordt het wijngoed, dat 60 ha omvat geleid door Michael en Eva Moosbrugger, de eerste jaren met hulp van Willy Brundlmayer. Op het Gobelsburger hoogplateau bevinden zich droge, schrale bodems van uit het Tertiair stammende gesteenten. De wijngaarden zijn aangelegd in terrasvorm en zijn grotendeels beplant met de rassen grüner veltliner (50%) en riesling (25%). De bodems zijn zeer divers, reden om diverse Grüner Veltliners aan te bieden. Er wordt hoofdzakelijk biodynamisch gewerkt. Alle wijnen zijn droog, waardoor ze gastronomisch zeer inzetbaar zijn. De trots zijn de meer dan 50 jaar oude grüner veltliner stokken. Moosbrugger is inmiddels door collega-wijnboeren in de Oostenrijkse wijngids Falstaff van 2006 uitgeroepen tot beste wijnmaker van Oostenrijk.
Gegevens gebied: Kamptal, genoemd naar het riviertje de Kamp, ligt ongeveer 50 km ten westen van Wenen. Het gebied valt onder de grootste regio Niederösterreich (ruim 28.000 ha) en staat bekend om zijn kwalitatief hoge en gastronomische, droge wijnen. De bodems van dit zeer heuvelachtige gebied bevatten veel löss en leem, dat is gelegen op een oeroude ondergrond met vulkanische structuren en primair rotsgesteente van 270 miljoen jaar oud. Door de grote verscheidenheid aan bodems heeft vaak elke wijngaard zijn eigen karakter. Die verscheidenheid wordt nog vergroot door diverse microklimaten. In Kamptal ontmoet de koele, frisse wind uit het Waldviertel de zachte, warme wind uit het Donaudal. Hierdoor is een lange rijping mogelijk met behoud van veel fruit. Met 3.870 hectare is Kamptal een van de grotere wijngebieden in Oostenrijk. Grüner Veltliner is het belangrijkste druivenras en verder de Riesling. Beide rassen vallen onder de DAC Kamptal. Verder heeft men o.a. zweigelt, merlot, cabernet sauvignon staan en is Schloss Gobelsburg beroemd om zijn blauburgunder/pinot noir.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Verfijnde nagerechten zoals soufflés, sabayon en vers fruit, maar ook bij ganzenleverpaté met zoete fruitcomponenten zoals bijv. appel en vijgen.
Serveertemperatuur: 10 à 12ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: Het moet wettelijk minimaal 7 graden gevroren hebben, voor er geplukt mag worden voor de productie van eiswein. Bijna elk jaar wordt bij Schloss Gobelsburg eiswein gemaakt omdat de schil van grüner veltliner heel dik is en de druif daardoor lang kan blijven hangen zonder schade.
Meer informatie: www.gobelsburg.at

   


Levering bij een restaurateur kan 6 tot 7 dagen duren. Leveringen op een adres worden verzorgd door VINOLOGIX(DPD). U ontvangt een Track & Trace code als uw bestelling is aangeleverd bij DHL. Deze garanderen geen leveringen binnen 24 uur. Onze excuses als dit langer duurt dan verwacht.

     

Hosted by GSE Automatisering

Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011