U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Schloss Gobelsburg Ried Lamm 1ÖTW Kamptal Grüner Veltliner

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Volle witte wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2016 0,75

37,00

 Bestel deze wijn

Schloss Gobelsburg Ried Lamm 1ÖTW Kamptal Grüner Veltliner
Land: Oostenrijk
Gebied/Classificatie: Kamptal, D.A.C. Kamptal Reserve, Erste Lage
Producent: Schloss Gobelsburg, Langenlois
Druivenras(sen): Grüner veltliner
Karakter: Geelgroen van kleur. Frisse, gekruide geur en een hint van appel, abrikoos en iets witte peper. Geconcentreerde, frisse smaak en een complexe structuur met naast rins wit fruit als appel en peer, ook fraaie citrustonen en een minerale toets.
Wijnbereiding: De druiven worden in november met de hand geoogst en op sorteertafels gecontroleerd op kwaliteit. De vergisting gebeurt in grote houten vaten van 25 hl. van Manhartsberger eiken, waarin ook de rijping van 7 maanden plaatsvindt. Het rendement van deze wijn ligt op 40 hl/ha en de wijnstokken zijn gemiddeld 40 jaar oud.
Producent beschrijving: Weingut Schloss Gobelsburg werd in 1171 gesticht en behoort tot het Cisterziënzerklooster Zwettl. Door de eeuwen heen kochten de monniken de beste perceeltjes wijngaard in de nabijheid van het klooster. Sinds 1996 wordt het wijngoed, dat 60 ha omvat geleid door Michael en Eva Moosbrugger, de eerste jaren met hulp van Willy Brundlmayer. Op het Gobelsburger hoogplateau bevinden zich droge, schrale bodems van uit het Tertiair stammende gesteenten. De wijngaarden zijn aangelegd in terrasvorm en zijn grotendeels beplant met de rassen grüner veltliner (50%) en riesling (25%). De bodems zijn zeer divers, reden om diverse Grüner Veltliners aan te bieden. Er wordt hoofdzakelijk biodynamisch gewerkt. Alle wijnen zijn droog, waardoor ze gastronomisch zeer inzetbaar zijn. De trots zijn de meer dan 50 jaar oude grüner veltliner stokken. Moosbrugger is inmiddels door collega-wijnboeren in de Oostenrijkse wijngids Falstaff van 2006 uitgeroepen tot beste wijnmaker van Oostenrijk.
Gegevens gebied: Kamptal, genoemd naar het riviertje de Kamp, ligt ongeveer 50 km ten westen van Wenen. Het gebied staat bekend om zijn kwalitatief hoge en gastronomische, droge wijnen. De bodems van dit zeer heuvelachtige gebied bevatten veel löss en leem, dat is gelegen op een oeroude ondergrond met vulkanische structuren en primair rotsgesteente van 270 miljoen jaar oud. Door de grote verscheidenheid aan bodems heeft vaak elke wijngaard zijn eigen karakter. Die verscheidenheid wordt nog vergroot door diverse micro klimaten. In Kamptal ontmoet de koele, frisse wind uit het Waldviertel de zachte, warme wind uit het Donaudal. Hierdoor is een lange rijping mogelijk met behoud van veel fruit. Met 3870 hectare is Kamptal een van de grotere wijngebieden in Oostenrijk.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Als aperitief, bij zoetwatervis, geroosterde visgerechten, schaal- en schelpdieren of wit vlees en gevogelte.
Serveertemperatuur: 10 à 12ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: De 3,5 hectare grote wijngaard ‘Lamm’ ligt aan de voet van de heuvel ‘Heiligenstein’. De Heiligenstein wordt gezien als de topwijngaard van het gebied Kamptal, specifiek voor riesling en grüner veltliner.
Meer informatie: www.gobelsburg.at

    


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011