U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Ried Renner 1ÖTW Kamptal Grüner Veltliner

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Krachtige witte wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2018 0,75

29,95

 Bestel deze wijn

Ried Renner 1ÖTW Kamptal Grüner Veltliner
Land: Oostenrijk
Gebied/Classificatie: Kamptal, DAC Kamptal, Erste Lage
Producent: Schloss Gobelsburg, Langenlois
Druivenras(sen): Grüner veltliner
Karakter: Geelgroen van kleur. Rijke, complexe, gekruide geur met een hint van abrikoos, mango en witte peper. Geconcentreerde, krachtige smaak en een complexe structuur met een gezonde, intense fruitsmaak, schitterende zuren en een minerale toets.
Wijnbereiding: De druiven worden in november met de hand geoogst en op sorteertafels gecontroleerd op kwaliteit. Vergist wordt op lage temperatuur in roestvrij stalen tanks. Rijping gedurende 7 maanden op vaten van 2500 liter van Manhartsberger eiken.
Producent beschrijving: Weingut Schloss Gobelsburg werd in 1171 gesticht en behoort tot het Cisterziënzerklooster Zwettl. Door de eeuwen heen kochten de monniken de beste perceeltjes wijngaard in de nabijheid van het klooster. Sinds 1996 wordt het wijngoed, dat 60 ha omvat geleid door Michael en Eva Moosbrugger, de eerste jaren met hulp van Willy Brundlmayer. Op het Gobelsburger hoogplateau bevinden zich droge, schrale bodems van uit het Tertiair stammende gesteenten. De wijngaarden zijn aangelegd in terrasvorm en zijn grotendeels beplant met de rassen grüner veltliner (50%) en riesling (25%). De bodems zijn zeer divers, reden om diverse Grüner Veltliners aan te bieden. Er wordt hoofdzakelijk biodynamisch gewerkt. Alle wijnen zijn droog, waardoor ze gastronomisch zeer inzetbaar zijn. De trots zijn de meer dan 50 jaar oude grüner veltliner stokken. Moosbrugger is inmiddels door collega-wijnboeren in de Oostenrijkse wijngids Falstaff van 2006 uitgeroepen tot beste wijnmaker van Oostenrijk.
Gegevens gebied: Kamptal, genoemd naar het riviertje de Kamp, ligt ongeveer 50 km ten westen van Wenen. Het gebied valt onder de grootste regio Niederösterreich (ruim 28.000 ha) en staat bekend om zijn kwalitatief hoge en gastronomische, droge wijnen. De bodems van dit zeer heuvelachtige gebied bevatten veel löss en leem, dat is gelegen op een oeroude ondergrond met vulkanische structuren en primair rotsgesteente van 270 miljoen jaar oud. Door de grote verscheidenheid aan bodems heeft vaak elke wijngaard zijn eigen karakter. Die verscheidenheid wordt nog vergroot door diverse microklimaten. In Kamptal ontmoet de koele, frisse wind uit het Waldviertel de zachte, warme wind uit het Donaudal. Hierdoor is een lange rijping mogelijk met behoud van veel fruit. Met 3.870 hectare is Kamptal een van de grotere wijngebieden in Oostenrijk. Grüner Veltliner is het belangrijkste druivenras en verder de Riesling. Beide rassen vallen onder de DAC Kamptal. Verder heeft men o.a. zweigelt, merlot, cabernet sauvignon staan en is Schloss Gobelsburg beroemd om zijn blauburgunder/pinot noir.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Als aperitief, bij zoetwatervis, geroosterde visgerechten, schaal- en schelpdieren, kalfs- en Iberico en Oosterse, pittige smaken, asperge/groentegerechten milde wit en roodflora kazen.
Serveertemperatuur: 10 à 12ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: Op deze complexe bodemstructuur aan de voet van de Gaisberg van zanderige en stenige percelen met hier en daar Gneis, leisteen en mica treft men de wijngaard Renner van 4,5 ha. De druivenstokken zijn van het authentieke Veltliner-ras en aangeplant in de 50-er jaren van de vorige eeuw. De vereniging ÖTW (Österreichische Traditionsweingüter) heeft een klassificatie opgezet vergelijkbaar met de VDP in Duitsland. Op dit moment zijn de beste percelen geklassificeert als 1ÖTW (Erste Lage) en mogen de aangesloten producenten dit op hun etiket vermelden.
Meer informatie: www.gobelsburg.at

   


Levering bij een restaurateur kan 6 tot 7 dagen duren. Leveringen op een adres worden verzorgd door VINOLOGIX(DPD). U ontvangt een Track & Trace code als uw bestelling is aangeleverd bij DHL. Deze garanderen geen leveringen binnen 24 uur. Onze excuses als dit langer duurt dan verwacht.

     

Hosted by GSE Automatisering

Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011