U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Langenlois Kamptal Grüner Veltliner

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Volle witte wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2019 0,75

17,95

 Bestel deze wijn
2018 0,75

17,95

 Bestel deze wijn

Langenlois Kamptal Grüner Veltliner
Land: Oostenrijk
Gebied/Classificatie: Kamptal, DAC Kamptal, Ortswein
Producent: Schloss Gobelsburg, Langenlois
Druivenras(sen): Grüner veltliner
Karakter: Iets groengeel van kleur. Zacht kruidig en fruitig in de neus. Frisse inzet, wit fruit, citrus en bloemen. Veel en duidelijk groene peper. Nerveus en harmonieus, met een volle lange afdronk.
Wijnbereiding: De druiven worden eind oktober met de hand geoogst en op sorteertafels gecontroleerd op kwaliteit. Vergist wordt op lage temperatuur in roestvrij stalen tanks. Rijping gedurende 4 maanden op vaten van 2.500 liter van Manhartsberger eiken en RVS.
Producent beschrijving: Weingut Schloss Gobelsburg werd in 1171 gesticht en behoort tot het Cisterziënzerklooster Zwettl. Door de eeuwen heen kochten de monniken de beste perceeltjes wijngaard in de nabijheid van het klooster. Sinds 1996 wordt het wijngoed, dat 60 ha omvat geleid door Michael en Eva Moosbrugger, de eerste jaren met hulp van Willy Brundlmayer. Op het Gobelsburger hoogplateau bevinden zich droge, schrale bodems van uit het Tertiair stammende gesteenten. De wijngaarden zijn aangelegd in terrasvorm en zijn grotendeels beplant met de rassen grüner veltliner (50%) en riesling (25%). De bodems zijn zeer divers, reden om diverse Grüner Veltliners aan te bieden. Er wordt hoofdzakelijk biodynamisch gewerkt. Alle wijnen zijn droog, waardoor ze gastronomisch zeer inzetbaar zijn. De trots zijn de meer dan 50 jaar oude grüner veltliner stokken. Moosbrugger is inmiddels door collega-wijnboeren in de Oostenrijkse wijngids Falstaff van 2006 uitgeroepen tot beste wijnmaker van Oostenrijk.
Gegevens gebied: Kamptal, genoemd naar het riviertje de Kamp, ligt ongeveer 50 km ten westen van Wenen. Het gebied valt onder de grootste regio Niederösterreich (ruim 28.000 ha) en staat bekend om zijn kwalitatief hoge en gastronomische, droge wijnen. De bodems van dit zeer heuvelachtige gebied bevatten veel löss en leem, dat is gelegen op een oeroude ondergrond met vulkanische structuren en primair rotsgesteente van 270 miljoen jaar oud. Door de grote verscheidenheid aan bodems heeft vaak elke wijngaard zijn eigen karakter. Die verscheidenheid wordt nog vergroot door diverse microklimaten. In Kamptal ontmoet de koele, frisse wind uit het Waldviertel de zachte, warme wind uit het Donaudal. Hierdoor is een lange rijping mogelijk met behoud van veel fruit. Met 3.870 hectare is Kamptal een van de grotere wijngebieden in Oostenrijk. Grüner Veltliner is het belangrijkste druivenras en verder de Riesling. Beide rassen vallen onder de DAC Kamptal. Verder heeft men o.a. zweigelt, merlot, cabernet sauvignon staan en is Schloss Gobelsburg beroemd om zijn blauburgunder/pinot noir.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Als aperitief, bij salades, zoetwatervis, lichte visbereidingen zoals ceviche, schaal- en schelpdieren, wit vlees en gevogelte.
Serveertemperatuur: 10 à 12ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: Langenlois is het centrum van de Kamptal appellatie en een van de historische en culturele centra van wijn in Oostenrijk. De druiven komen van diverse percelen van de glooiende heuvels van deze historische stad.
Meer informatie: www.gobelsburg.at

   


Levering bij een restaurateur kan 6 tot 7 dagen duren. Leveringen op een adres worden verzorgd door VINOLOGIX(DPD). U ontvangt een Track & Trace code als uw bestelling is aangeleverd bij DHL. Deze garanderen geen leveringen binnen 24 uur. Onze excuses als dit langer duurt dan verwacht.

     

Hosted by GSE Automatisering

Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011