U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Rosé Trocken

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Lichte roséwijn (biologisch)
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2020 0,75

12,25

 Bestel deze wijn
2019 0,75

12,00

 Bestel deze wijn

Rosé Trocken
Land: Duitsland
Gebied/Classificatie: Pfalz, Qualitätswein, VDP Gutswein
Producent: Weingut Georg Mosbacher, Forst
Druivenras(sen): Dornfelder 15%, Spätburgunder (pinot noir) 85%
Karakter: Heldere lichtroze kleur. Frisse, aromatische geur van klein rood fruit. Droge, levendige inzet en vervolgens een aangename, droge smaak met expressieve zuren en rijpe tonen van framboos en aardbei.
Wijnbereiding: De roséwijn is gemaakt volgens de saignée methode waarbij men tijdens de rode wijnbereiding sap laat aflopen voor een rosékwaliteit. De schillen zijn daarom nauwelijks geweekt in de most, ook vindt er voor de rosé geen persing plaats, waardoor de kleur van de wijn licht is. De wijn heeft gemiddeld 7 gram restsuiker per liter, waardoor de wijn de kwalificatie 'trocken', dus 'droog' heeft.
Producent beschrijving: Al ruim 200 jaar houdt de familie Mosbacher zich in Forst met wijnbouw bezig en bezit 22 ha. De eerste afvullingen op het domein dateren van 1920. Richard Mosbacher (1898-1977) noemde het bedrijf naar zijn vader Georg Mosbacher Erben. Zijn zoon Richard Mosbacher Junior zorgde voor de grote reputatie van het familiebedrijf. Zijn dochter Sabine en schoonzoon Jürgen Düringer, beiden zeer getalenteerde en gediplomeerde oenologen, staan nu aan het roer. Het bedrijf werkt deels biologisch en zeer kwaliteitsbewust en wordt geroemd om de enorme zuiverheid in de wijnen alsmede de opvallende stijl, die het evenwicht kent tussen traditie en modernisme. Het domein bestaat uit in totaal 20 ha, waarvan met een gemiddeld rendement van 63 hl/ha, jaarlijks 140.000 flessen worden geproduceerd. De aanplant bestaat voor bijna 85% uit riesling, welke hier kwalitatief de absolute vaandeldrager is. Daarnaast staan onder andere de weißburgunder, sauvignon en de rode druivenrassen dornfelder en spätburgunder aangeplant. Weingut Georg Mosbacher wordt door o.a. de Gault Millau, Weinguide Deutschland, Eichelmann en Hugh Johnson gerekend tot de absolute topbedrijven in dit gebied. Ze zijn sinds 1928 lid van de VDP, Verband Deutscher Prädikatsweingüter, waar de elite van de Duitse wijnproducenten in verenigd zijn.
Gegevens gebied: Pfalz is na Rheinhessen het grootste wijngebied van Duitsland en beslaat in totaal ongeveer 23.500 ha. Het gebied ligt even ten noorden van de Elzas op de hellingen of in de schaduw van de Haardt, de Duitse uitlopers van de Vogezen. Pfalz geldt als het zonnigste en droogste gebied van Duitsland, het klimaat is vergelijkbaar met de Elzas. Het kerngebied van Pfalz, zowel in geografisch als kwalitatief opzicht, is de Mittelhaardt. Dit Bereich, dat ook bekendstaat als Deutsche Weinstrasse, heeft een overwegend zandige leembodem en omvat magnifieke wijngaarden in dorpen zoals Deidesheim en Forst. In deze dorpen bestaat de bodem uit zandsteen, kalk, basalt en zelfs vulkanische resten. Pfalz heeft de grootste rieslingaanplant van alle Duitse wijngebieden, maar kent niettemin een gevarieerde aanplant. Er staan zeer veel uiteenlopende druivenrassen zoals de scheurebe, riesling, weißerburgunder, dornfelder, lemberger, spätburgunder, st. laurent en zelfs merlot, syrah en viognier. Zowel witte als rode wijnen (40% van de productie) uit het zuiden van de Pfalz ondergaan soms vergisting en/of rijping op barriques.
Sluiting: Schroefdop
Serveren bij: Bij zomerse visgerechten, schaal- schelpdieren, lichte vleesgerechten en gevogelte van de grill of bbq, salades, pasta's en gedroogde hammen en worstsoorten.
Serveertemperatuur: 8 à 10ºC
Biologisch: Biologisch
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: Vanaf de 2019 oogst is de wijn biologisch gecertificeerd.
Meer informatie: www.georg-mosbacher.de


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011