U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Riesling Trocken Deidesheimer Herrgottsacker Erste Lage

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Lichte witte wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2017 0,75

13,50

 Bestel deze wijn
2016 0,75

12,75

 Bestel deze wijn

Riesling Trocken Deidesheimer Herrgottsacker Erste Lage
Land: Duitsland
Gebied/Classificatie: Pfalz, Qualitätswein, VDP Erste Lage
Producent: Weingut Georg Mosbacher, Forst
Druivenras(sen): Riesling
Karakter: Fonkelend, lichtgeel van kleur. Royale geur van rijp fruit. In de mond delicaat zuur, vol van smaak, licht kruidig, sappig fruit als abrikoos, perzik. Harmonieuze wijn, met een lange, frisse afdronk.
Wijnbereiding: In de zomer wordt een teveel aan trossen in de wijngaard verwijderd. Na een handmatige oogst gaan de druiven in roestvrij stalen tanks voor een korte inweking en vergisting op 16-18° gedurende 4 à 6 weken.
Producent beschrijving: Al ruim 200 jaar houdt de familie Mosbacher zich in Forst met wijnbouw bezig. De eerste afvullingen op het domein dateren van 1920. Richard Mosbacher (1898-1977) noemde het bedrijf naar zijn vader Georg Mosbacher Erben. Zijn zoon Richard Mosbacher Junior zorgde voor de grote reputatie van het familiebedrijf. Zijn dochter Sabine en schoonzoon Jürgen Düringer, beiden zeer getalenteerde en gediplomeerde oenologen, staan nu aan het roer. Het bedrijf werkt deels biologisch en zeer kwaliteitsbewust en wordt geroemd om de enorme zuiverheid in de wijnen alsmede de opvallende stijl, die het evenwicht kent tussen traditie en modernisme. Het domein bestaat uit in totaal 20 ha, waarvan met een gemiddeld rendement van 63 hl/ha, jaarlijks 120.000 flessen worden geproduceerd. De aanplant bestaat voor bijna 85% uit riesling, welke hier kwalitatief de absolute vaandeldrager is. Daarnaast staan onder andere de weißburgunder, sauvignon en de rode druivenrassen dornfelder en spätburgunder aangeplant. Weingut Georg Mosbacher wordt door o.a. de Gault Millau, Weinguide Deutschland, Eichelmann en Hugh Johnson gerekend tot de absolute topbedrijven in dit gebied. Ze zijn lid van de VDP, Verband Deutscher Prädikatsweingüter, waar de elite van de Duitse wijnproducenten in verenigd zijn.
Gegevens gebied: Pfalz is na Rheinhessen het grootste wijngebied van Duitsland en beslaat in totaal ongeveer 23.500 ha. Het gebied ligt even ten noorden van de Elzas op de hellingen of in de schaduw van de Haardt, de Duitse uitlopers van de Vogezen. Pfalz geldt als het zonnigste en droogste gebied van Duitsland en heeft de charme van een klassiek wijngebied, met mooi gelegen hellingen, pittoreske dorpen en oude vakwerkhuizen. Het gebied kent veel verschillende gezichten. Er staan zeer veel uiteenlopende druivenrassen aangeplant, zoals de scheurebe, riesling, weißer burgunder, dornfelder, lemberger, spätburgunder, st. laurent en zelfs merlot. Ook wordt er volop geëxperimenteerd met het gebruik van eikenhouten vaten. De bodems in de vlakten zijn veelal zandbodems, terwijl in de hellingen rondom Deidesheim en Forst zandsteen, kalk, basalt en zelfs vulkanische resten in de bodem aanwezig zijn.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Smaakvolle salades, voorgerechten en hoofdgerechten van vis, met name forel en verse zalm, coquilles, quiches, asperges en gerookte ham.
Serveertemperatuur: 8 à 10ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: De enorme wijngaard Herrgottsacker (kerkhof) omvat ruim 120 ha en ligt tussen Forst en Deidesheim. Mosbacher bezit hier een klein perceel, gelegen op de helling, waar de bodem veel stenige kalk bevat. De zuren zijn hier zachter, het fruit rijker, de smaak voller.
Meer informatie: www.georg-mosbacher.de

    


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011