U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Riesling Sekt '1900' Brut

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Volle mousserende witte wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2011 0,75

30,50

 Bestel deze wijn

Riesling Sekt '1900' Brut
Land: Duitsland
Gebied/Classificatie: Mosel, Qualitätswein
Producent: Weingut Van Volxem, Wiltingen
Druivenras(sen): Riesling
Karakter: Zeer fijne mousse, briljant gele kleur, krachtige neus met tonen van bloemen, perzik, noot, mooi rinsig en omlijst door subtiel verfijnd hout. In de smaak prachtige balans met tonen van toast, brioche, spatzuiver riesling. Mooie autolyse ontwikkeling op fles door bijna 5 jaar rijping op z’n lie proefbaar. Aangenaam droog, lang na, sap en aangename mineraliteit met geïntegreerde frisse zuren en een zijdezachte afdronk met concentratie, lengte en finesse.
Wijnbereiding: Na een handmatige oogst gaan de druiven van veelal wortelechte, tot ruim 100 jaar oude stokken in foeders voor vergisting met wilde, druifeigen gisten. Er vindt bij deze wijn geen malolactische gisting plaats. Bij het totale proces van vinificatie en lagering gebruikt men een minimum aan zwavel. Hierna vindt de tweede gisting op fles plaats en rijpt de Sekt tot 5 jaar sur latte. Bij dégorgement wordt er likeur toegevoegd en heeft deze jaartal Brut Sekt een restsuikergehalte van 10 gr/l.
Producent beschrijving: Dit domein bevindt zich in het historische centrum van Wiltingen, een van de bekendste wijnbouwgemeenten aan de Saar. Als voormalig kloosterwijngoed van de Luxemburgse Jezuïeten beschikte het reeds in het begin van de 18e eeuw over grote percelen wijngaarden in de beste wijnbergen van Wiltingen zoals Scharzhofberger, Kupp, Klosterberg en Gottesfuss. In 2003 werd er nog de Kanzemer Altenberg aan toegevoegd die net zoals de andere wijngaarden in 1868 als Grand Cru werd geklasseerd. De gemiddelde leeftijd van de stokken bedraagt 40 jaar met uitschieters zoals de 120 jaar oude wortelechte stokken in de Gottesfuss, een van de steilste en meest gerenommeerde Saarpercelen. Wortelechte onderstokken kan op leisteen omdat de druifluis hier niet in kan aarden. Roman Niewodniczanski die in 2000 het domein overnam en volledig restaureerde is een telg uit de Bittburger dynastie. Zijn drang naar kwaliteit is ontoombaar en zijn streven is om optimaal de verschillende top terroirs (steile mineraalrijke leisteen, zandsteen en rhyoliet) te laten spreken. Hiervoor zijn grote investeringen gedaan in de wijnbergen en de druiven worden steeds laat en handmatig in verschillende fasen eind oktober/november geplukt.
Gegevens gebied: Het wijngebied Mosel, waaronder ook de zijrivieren de Saar en de Ruwer gerekend worden, is een van de mooiste wijnstreken van Duitsland. Er komen prachtige wijnen vandaan, vooral op basis van de vermaarde rieslingdruif. Dat deze druif het in deze streek tussen Koblenz en Trier het zo goed doet heeft te maken met een combinatie van klimaat en bodem. Het koele, noordelijke klimaat zorgt ervoor dat de druif lang moet rijpen en mooie zuren opbouwd. De bodem werkt op twee manieren gunstig. In de eerste plaats is er de ligging van de wijngaarden, op de steile hellingen van de oever van de Moezel en de zijrivieren. De mooiste hellingen liggen op het westen, deze krijgen de meeste zonuren. De variatie in de kwaliteit van de wijngaarden is enorm. De Moezel is de Duitse rivier met de meeste bochten, hierdoor liggen de hellingen in alle richtingen. Daarnaast is er de ondergrond zelf. De beste bodem bevat veel leisteen. Dat heeft de eigenschap de zonnewarmte van overdag in de avonduren vast te houden en daarmee de druiven nog wat extra te verwarmen. Daardoor verloopt het rijpingsproces geleidelijk.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Aperitief, bij vis(ceviche), verfijnde gerookte visgerechten, kaviaar, salades, asperges, milde wit/rood florakazen.
Serveertemperatuur: 8 à 10ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: De Sekt '1900' is gemaakt volgens de traditie die stamt uit de Romeinse tijd toen de Saar Sekt een enorme reputatie had en een evenhoge status als Champagne.
Meer informatie: www.vanvolxem.com

    


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011