U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Riesling 'Rothschiefer' Kabinett

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Lichte witte wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2016 0,75

16,75

 Bestel deze wijn

Riesling 'Rothschiefer' Kabinett
Land: Duitsland
Producent: Weingut Van Volxem, Wiltingen
Druivenras(sen): Riesling
Karakter: Deze 'feinherb' heeft een geur van rijp fruit met een hint van citrus en mineraliteit. De inzet is fris met het zoetzure van rijp fruit, hint van grapefruit, kruidig en een lange geconcentreerde afdronk. De ondergrond van rode leisteen, geeft een mooi mineraal en filmend karakter.
Wijnbereiding: De druiven zijn afkomstig van ijzerrijke rode leisteen uit de Gross Lagen van Wiltingen te weten; Gottesfuss, Kupp en Klosterberg. Na een handmatige oogst gaan de druiven in roestvrij stalen tanks voor inweking en uiteindelijk vergisting met wilde, druifeigen gisten. Dit totale proces van vinificatie en lagering op grote foeders neemt circa 6 tot 7 maanden in beslag en men gebruikt een minimum aan zwavel, waarna botteling, zonder klaring plaatsvindt in mei. De verhouding van zuren en restsuiker bedraagt 8,3gr/l om 24 gr/l. alcohol rond de 10%.
Producent beschrijving: Dit domein bevindt zich in het historische centrum van Wiltingen, een van de bekendste wijnbouwgemeenten aan de Saar. Als voormalig kloosterwijngoed van de Luxemburgse Jezuïeten beschikte het reeds in het begin van de 18e eeuw over grote percelen wijngaarden in de beste wijnbergen van Wiltingen zoals Scharzhofberger, Kupp, Klosterberg en Gottesfuss. In 2003 werd er nog de Kanzemer Altenberg aan toegevoegd die net zoals de andere wijngaarden in 1868 als Grand Cru werd geklasseerd. De gemiddelde leeftijd van de stokken bedraagt 40 jaar met uitschieters zoals de 120 jaar oude wortelechte stokken in de Gottesfuss, een van de steilste en meest gerenommeerde Saarpercelen. Wortelechte onderstokken kan op leisteen omdat de druifluis hier niet in kan aarden. Roman Niewodniczanski die in 2000 het domein overnam en volledig restaureerde is een telg uit de Bittburger dynastie. Zijn drang naar kwaliteit is ontoombaar en zijn streven is om optimaal de verschillende top terroirs (steile mineraalrijke leisteen, zandsteen en rhyoliet) te laten spreken. Hiervoor zijn grote investeringen gedaan in de wijnbergen en de druiven worden steeds laat en handmatig in verschillende fasen eind oktober/november geplukt.
Gegevens gebied: Het wijngebied Mosel, waaronder ook de zijrivieren de Saar en de Ruwer gerekend worden, is een van de mooiste wijnstreken van Duitsland. Er komen prachtige wijnen vandaan, vooral op basis van de vermaarde rieslingdruif. Dat deze druif het in deze streek tussen Koblenz en Trier het zo goed doet heeft te maken met een combinatie van klimaat en bodem. Het koele, noordelijke klimaat zorgt ervoor dat de druif lang moet rijpen en mooie zuren opbouwd. De bodem werkt op twee manieren gunstig. In de eerste plaats is er de ligging van de wijngaarden, op de steile hellingen van de oever van de Moezel en de zijrivieren. De mooiste hellingen liggen op het westen, deze krijgen de meeste zonuren. De variatie in de kwaliteit van de wijngaarden is enorm. De Moezel is de Duitse rivier met de meeste bochten, hierdoor liggen de hellingen in alle richtingen. Daarnaast is er de ondergrond zelf. De beste bodem bevat veel leisteen. Dat heeft de eigenschap de zonnewarmte van overdag in de avonduren vast te houden en daarmee de druiven nog wat extra te verwarmen. Daardoor verloopt het rijpingsproces geleidelijk.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Aperitief, bij vis- en oosters gekruide gerechten en rood bacterie kaas.
Serveertemperatuur: 8 à 10ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: Al in de Romeinse tijd werd hier wijn gemaakt, de huidige gebouwen van Van Volxem staan deels op funderingen uit die tijd.
Meer informatie: www.vanvolxem.com

   


Levering bij een restaurateur kan 6 tot 7 dagen duren. Leveringen op een adres worden verzorgd door DHL. U ontvangt een Track & Trace code als uw bestelling is aangeleverd bij DHL. Deze garanderen geen leveringen binnen 24 uur. Onze excuses als dit langer duurt dan verwacht.

     

Hosted by GSE Automatisering

Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011