U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Chardonnay 'SW' Markgräflerland

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Volle complexe witte wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2018 0,75

22,00

 Bestel deze wijn

Chardonnay 'SW' Markgräflerland
Land: Duitsland
Gebied/Classificatie: Baden, Qualitätswein Trocken
Producent: Weingut Martin Waßmer, Bad Krozingen-Schlatt
Druivenras(sen): Chardonnay
Karakter: Volle, krachtige witte wijn met rijpe tonen van wit en geel fruit. Zachte minerale zuren en fraai, rokerige tonen van verantwoord houtgebruik. Veel smaak, aangenaam romig en veel lengte.
Wijnbereiding: In de zuid-zuidwest gelegen wijngaarden worden zorgvuldig alleen de rijpe, gezonde trossen met de hand geplukt. Vergisting op roestvrij stalen tanks, aansluitend rijpt de wijn 10 maanden in nieuwe Franse barriques.
Producent beschrijving: Het wijngoed van Martin Waßmer is gelegen in het dorp Schlatt bij Bad Krozingen, in de subregio Markgräflerland, een zogenaamd Bereich. De familie Waßmer is hier al vele generaties actief, na zijn opleiding tot chef-kok en wijnmaker nam Martin Waßmer in 1998 het stokje over. Hij wordt momenteel ter zijde gestaan door zijn dochter Sabrina, die ook wijnbouwkunde studeerde. De wijngaarden, samen zo'n 30 ha, liggen in de dorpen Dottingen, Laufen, Auggen en Schlatt. Een deel van de wijnstokken zijn zeer oud, zeker op de steile hellingen zijn de opbrengsten erg laag. Deze lage opbrengst gekoppeld aan een selectieve pluk van uiterst gezond en rijp fruit staan garant voor een hoge kwaliteit. Het sap wordt met natuurlijke gist bijna geheel droog gefermenteerd. De lange rijping op droesem wordt gedaan in de stijl en de traditie van Bourgogne. Alle rode wijnen worden gelagerd op eiken vaten, de topwijnen in Franse barriques gedurende 18 maanden, voor de botteling wordt zo mogelijk niet gefilterd.
Gegevens gebied: Duitsland kent 11 wijngebieden, met 16.000 ha is Baden is het op 2 na grootste. De Romeinen brachten er de wijnstok, vanaf 1298 dateren de eerste documenten die hiernaar verwijzen. Baden is het meest zuidelijk gelegen wijngebied, de wijngaarden strekken zich uit langs de Rijn over een lengte van zo'n 400 km tussen Weil am Rhein bij Basel in het zuiden tot Mannheim en dan naar het oosten tot iets ten zuiden van Würzburg. Het kent 9 subregio's (Bereiche) met diverse klimaten en bodems. Wij beperken ons tot het meest zuidelijke en ook warmste deel van Baden, de regio tussen Freiburg en Weil am Rhein. Dit gebied wordt ook wel het 'Toscane van Duitsland' genoemd, dit vanwege de fraaie heuvels en het milde klimaat. Steile hellingen op de flanken van het Zwarte Woud gaan over in lieflijke heuvels. Dit deelgebied heet officieel Markgräflerland, omvat 3.000 ha wijngaard en is genoemd naar de markgraven, die dit gebied ruim 6 eeuwen tot 1806 bestuurden. De bodem bevat veel kalk en leem, vaak met een bovenlaag van löss. Witte wijn komt van de pinot blanc, pinot gris, chardonnay maar vooral van de chasselas, die hier gutedel genoemd wordt. De regio ontleent echter haar roem aan de pinot noir druif, hier spätburgunder genoemd, een kwart van de wijngaarden is er mee beplant. De kwaliteit is vaak zeer verrassend, de betere kunnen wedijveren met de mooiste van de wereld.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Perfect bij smaakvolle gerechten van vis en vlees, ook met gerookte tonen, kreeft en langoustinegerechten, groentegerechten, pasta's en bij romige kazen zoals Mont d'Or, Epoisses.
Serveertemperatuur: 10 à 12ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: Weingut Martin Waßmer krijgt de laatste 10 jaar steeds meer erkenning, zijn wijnen worden inmiddels tot de allerbeste van het gebied beschouwd. In 2017 is Martin Waßmer door de bekende wijngids Eichelmann gekozen als Weingut des Jahres voor zijn collectie rode wijnen.
Meer informatie: www.weingut-wassmer.de

   


Levering bij een restaurateur kan 6 tot 7 dagen duren. Leveringen op een adres worden verzorgd door DHL. U ontvangt een Track & Trace code als uw bestelling is aangeleverd bij DHL. Deze garanderen geen leveringen binnen 24 uur. Onze excuses als dit langer duurt dan verwacht.

     

Hosted by GSE Automatisering

Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011