U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Weisser Burgunder Trocken

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Volle witte wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2018 0,75

12,00

 Bestel deze wijn

Weisser Burgunder Trocken
Land: Duitsland
Gebied/Classificatie: Baden, Qualitätswein Trocken
Producent: Weingut Martin Waßmer, Bad Krozingen-Schlatt
Druivenras(sen): Weissburgunder (pinot blanc)
Karakter: Lichtgeel van kleur, met in de geur verfijnde tonen van rijp wit en geel fruit, zachte romige smaak, aangenaam droog.
Wijnbereiding: In de zuid-zuidwest gelegen wijngaard worden zorgvuldig alleen de rijpe, gezonde trossen met de hand geplukt. De vergisting vindt plaats in roestvrij stalen tanks, waarin de temperatuur gecontroleerd wordt. In het voorjaar wordt gebotteld.
Producent beschrijving: Het wijngoed van Martin Waßmer is gelegen in het dorp Schlatt bij Bad Krozingen, in de subregio Markgräflerland, een zogenaamd Bereich. De familie Waßmer is hier al vele generaties actief, na zijn opleiding tot chef-kok en wijnmaker nam Martin Waßmer in 1998 het stokje over. Hij wordt momenteel ter zijde gestaan door zijn dochter Sabrina, die ook wijnbouwkunde studeerde. De wijngaarden, samen zo'n 30 ha, liggen in de dorpen Dottingen, Laufen, Auggen en Schlatt. Een deel van de wijnstokken zijn zeer oud, zeker op de steile hellingen zijn de opbrengsten erg laag. Deze lage opbrengst gekoppeld aan een selectieve pluk van uiterst gezond en rijp fruit staan garant voor een hoge kwaliteit. Het sap wordt met natuurlijke gist bijna geheel droog gefermenteerd. De lange rijping op droesem wordt gedaan in de stijl en de traditie van Bourgogne. Alle rode wijnen worden gelagerd op eiken vaten, de topwijnen in Franse barriques gedurende 18 maanden, voor de botteling wordt zo mogelijk niet gefilterd.
Gegevens gebied: Duitsland kent 11 wijngebieden, in totaal zijn iets meer dan 100.000 ha beplant. Baden is het meest zuidelijk gelegen wijngebied, de wijngaarden strekken zich uit langs de Rijn over een lengte van zo'n 400 km tussen de steden Lorrach in het zuiden bij Basel tot Mannheim en dan naar het oosten tot iets ten zuiden van Würzburg. Het kent 9 sub regio's (Bereiche), in totaal 16.000 ha met diverse klimaten en bodems. Wij beperken ons tot het meest zuidelijke en ook warmste deel van Baden, de regio tussen Freiburg en Lorrach. Dit gebied wordt ook wel het Toscane van Duitsland genoemd, dit vanwege de fraaie heuvels en het milde klimaat. Steile hellingen op de flanken van het Zwarte Woud gaan over in lieflijke heuvels. Dit deelgebied heet officieel Markgräflerland, omvat 3.000 ha wijngaard en is genoemd naar de markgraven, die dit gebied ruim 6 eeuwen bestuurden. De bodem bevat veel kalk en leem, vaak met een bovenlaag van löss. Witte wijn komt van de pinot blanc, pinot gris, chardonnay en vooral de chasselas, die hier gutedel genoemd wordt. De pinot noir, hier spätburgunder genoemd, is hier met 26% royaal aanwezig, De kwaliteit is vaak zeer verrassend, de betere kunnen wedijveren met de mooiste van de wereld.
Sluiting: Schroefdop
Serveren bij: Voorgerechten met vis, schaal- en schelpdieren en blank vlees ( niet gerookt ), asperges en salades.
Serveertemperatuur: 8 à 10ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: Weingut Martin Waßmer krijgt de laatste 10 jaar steeds meer erkenning, zijn wijnen worden inmiddels tot de allerbeste van het gebied beschouwd. In 2017 is Martin Waßmer door de bekende wijngids Eichelmann gekozen als Weingut des Jahres voor zijn collectie rode wijnen.
Meer informatie: www.weingut-wassmer.de

   


Levering bij een restaurateur kan 6 tot 7 dagen duren. Leveringen op een adres worden verzorgd door DHL. U ontvangt een Track & Trace code als uw bestelling is aangeleverd bij DHL. Deze garanderen geen leveringen binnen 24 uur. Onze excuses als dit langer duurt dan verwacht.

     

Hosted by GSE Automatisering

Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011