U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Champagne Barons de Rothschild Rosé Brut

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Volle mousserende roséwijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
- 0,75

69,50

 Bestel deze wijn

Champagne Barons de Rothschild Rosé Brut
Land: Frankrijk
Gebied/Classificatie: Champagne, AOP Champagne
Producent: Champagne Barons de Rothschild, Vertus
Druivenras(sen): Chardonnay 85%, Pinot noir 15%
Karakter: Heldere zeer lichte rode kleur met een schim van zalmroze. Mooie parelende mousse. Aangename delicate geur met tonen van bosaardbeitjes en een hint van citrus. Volle en toch soepele inzet met wederom die ondertoon van klein rood fruit, naast een tintelende frisheid. De afdronk is zeer aangenaam droog met een lange finale waarbij het rode fruit weer terugkomt. Zeer stijlvol!
Wijnbereiding: De chardonnay druiven zijn grotendeels afkomstig van de Grand Cru wijngaarden uit de Côte des Blancs, de rode komen uit de Montagne de Reims. De pinot noir druiven worden deels als witte wijn gevinifieerd, om de rosé kleur te krijgen wordt 5 à 6% als rood gevinifieerd. Na vergisting op roestvrij stalen tanks wordt 40% reserve wijn uit oudere jaargangen toegevoegd. Dan wordt de wijn gebotteld met toevoeging van de ‘liqueur de tirage’, een combinatie van gistcellen, wijn en suiker. De tweede vergisting in de fles en rijping duren minimaal 36 maanden. Zo ontstaat de fijne mousse, het gevormde depot wordt via een speciaal procedé verwijderd. Voor de definitieve afsluiting van de fles wordt de dosage toegevoegd, deze Brut Rosé bevat 6,5 gram suiker/liter. Daarna rijpt de wijn nog 6 tot 9 maanden in de kelder.
Producent beschrijving: De historie van 'Champagne Barons de Rothschild', één van de meest prestigieuze wijnfamilies ooit, dateert van 2005. In bezit zijn al wereldwijde wijnbezittingen met een enorme reputatie, denk maar aan de Premier Grand Cru Classés wijnen van Château Lafite-Rothschild en Château Mouton-Rothschild in Pauillac en de familietak met o.a. Château Clarke. Met Champagne Barons de Rothschild biedt men nu een 'Prestige' Champagne, die kan wedijveren met de allerbeste Champagnes. Als basisdruif is de chardonnay druif gekozen, redenen zich te vestigen in het gebied, waar deze druif de beste kwaliteiten levert, t.w. de Côte des Blancs. Voor de productie werd een samenwerking aangegaan met een kleine, kwalitatief hoogstaande producent 'Goutte d'Or' in Vertus. In een in 2010 nieuw gebouwd pand vindt de vinificatie voor Barons de Rothschild plaats. In 2007 werd het Champagnehuis Prieur in Vertus overgenomen, in deze kelders rijpen de champagnes van Barons de Rothschild. De druiven komen op dit moment van ruim 70 ha wijngaard, 1 ha in eigendom (Clos Prieur) en 69 ha onder contract. De wijngaarden zijn o.a. gelegen in de Grand Cru gemeenten Cramant, Mesnil-sur-Oger, Vertus en Oger. Het hoofdkantoor van Barons de Rothschild staat in Reims.
Gegevens gebied: Het Champagnegebied ligt globaal ten zuiden van de stad Reims. De bodem is sterk kalkhoudend. Het gebied omvat 33.821 hectare wijngaard, verdeeld over 5 gebieden, t.w. de Montagne de Reims, bekend om de goede kwaliteit pinot noir, de Côte des Blancs met voornamelijk chardonnay, de Vallée de la Marne met chardonnay, pinot noir en pinot meunier. Iets zuidelijker ligt nog de kleine gebieden Côtes de Sézanne en Côte des Bar in de Aube, bekend om zijn volle pinot noir. Meest aangeplante druivenrassen zijn chardonnay, pinot noir en pinot meunier. Daarnaast zijn van oudsher arbanne, petit meslier (vooral in de Aube) en pinot blanc, pinot gris geautoriseerd.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Fantastisch aperitief, goed in combinatie met lichte visgerechten, schaaldieren en lichte zoete desserts met zacht rood fruit.
Serveertemperatuur: 7 à 9ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: Keldermeester Guillaume Lete werkt sinds 2011 bij Rothschild Champagne en streeft een elegante, zuivere stijl na. Champagne Barons de Rothschild zal een klein exclusief huis blijven met in de toekomst een maximale productie van 500.000 flessen. Er is tevens een mooie App verkrijgbaar van dit huis.
Meer informatie: www.champagne-bdr.com


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011