U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Natur'Vin Sauvignon Blanc

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Lichte witte wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2018 0,75

7,25

 Bestel deze wijn

Natur'Vin Sauvignon Blanc
Land: Frankrijk
Gebied/Classificatie: Sud-Ouest, IGP Atlantique
Producent: Terre de Vignerons, Landerrouat
Druivenras(sen): Sauvignon blanc
Karakter: Lichtgeel van kleur. Stuivende neus waarin citrusfruit, groene appel, witte peper. Zuivere inzet, frisse zuren, aangenaam droog, soepel met een lange, wat kruidige afdronk.
Wijnbereiding: De druiven worden machinaal geoogst. Vergist wordt op gecontroleerde temperatuur in roestvrij stalen tanks. Aanbevolen wordt de wijn te drinken binnen 2 à 3 jaar na de oogst.
Producent beschrijving: Onder de naam Terre de Vignerons werken sinds 2012 Prodiffu/Cave de Landerrouat/Berticot in de Côtes de Duras en de Cave Union Saint Vincent in het Bordeauxgebied samen. Het zijn 2 productiecentra, die elk de oogsten verwerken van in totaal 15 coöperaties. Ruim 1500 wijnboeren, die in totaal 15.000 ha wijngaard bezitten, leveren de druiven aan. De jaarlijkse productie schommelt rond de 90 miljoen liter. Doel is het maken van soepel drinkbare wijnen. De wijnen zijn zeer kenmerkend voor de regio en voor wit uitsluitend gemaakt van de sauvignondruif, de semillon en muscadelle en voor rood van de merlot, malbec, cabernet sauvignon en de cabernet franc. Bij dit soort grote bedrijven, waar in een zeer kort tijdsbestek enorme hoeveelheden druiven verwerkt moeten worden, zijn de aller modernste technische middelen voorhanden. In een modern laboratorium worden voortdurend controles uitgevoerd, de kwaliteit van de wijn is meer dan correct.
Gegevens gebied: De I.G.P. (Indication Géographique Protégée) Atlantique bestaat sinds 2009 en verving de Vin de Pays de l’Atlantique, die in 2006 in het leven werd geroepen. Het gebied omvat de departementen Charente, Charente-Maritime, Dordogne, Gironde en het westelijk deel van Lot-et-Garonne. Voor de toekenning van de I.G.P. worden de wijnen eerst geanalyseerd en geproefd, de wet schrijft verder voor een maximale opbrengst per hectare van 120 hl. en een minimum alc. percentage van 10,5%. Er zijn tientallen druivenrassen toegestaan, zowel voor wit als rood. Doel is elegante, fruitige wijnen te maken, die binnen 2 of 3 jaar gedronken moeten worden. De Atlantische Oceaan zorgt voor een koel klimaat, de bodems in een dergelijk groot gebied zijn nogal divers.
Sluiting: Schroefdop
Serveren bij: Heerlijk aperitief, schaal- en schelpdieren, visgerechten ( niet gerookt ), groentegerechten salades.
Serveertemperatuur: 8 à 10ºC
Biologisch: Biologisch
Allergenen: Sulfieten
Meer informatie: www.terredevignerons.com

   


Levering bij een restaurateur kan 6 tot 7 dagen duren. Leveringen op een adres worden verzorgd door DHL. U ontvangt een Track & Trace code als uw bestelling is aangeleverd bij DHL. Deze garanderen geen leveringen binnen 24 uur. Onze excuses als dit langer duurt dan verwacht.

     

Hosted by GSE Automatisering

Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011