U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Bandol Domaine du Gros'Noré Rouge

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Krachtige rode wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2014 0,75

27,75

 Bestel deze wijn
2013 0,75

27,75

 Bestel deze wijn

Bandol Domaine du Gros'Noré Rouge
Land: Frankrijk
Gebied/Classificatie: Provence, A.C. Bandol
Producent: Alain Pascal, La Cadière-d'Azur
Druivenras(sen): Cinsault 5%, Grenache 15%, Mourvèdre 80%
Karakter: Diep donkerrood van kleur. Stevige, doordringende geur waarin zwoel, rijp fruit, iets tabak en specerijen. De smaak heeft veel rijkdom en structuur met pruimen, kaneel, donker fruit als bramen, fijne tannines en een vleugje hout. Karaktervolle wijn met een afdronk vol finesse.
Wijnbereiding: Traditionele vinificatie met 18 maanden rijping op grote houten foeders van 6.000 liter. Alain Pascal klaart en filtert zijn wijnen niet. Bandol heeft een groot rijpingspotentieel, 5 tot 10 jaar is geen probleem.
Producent beschrijving: De bonkige en voormalige bokser Alain Pascal heeft in korte tijd als wijnbouwer een grote naam opgebouwd. Zijn vader, ook wijnboer, produceerde zelf geen wijn, maar verkocht zijn druiven. In 1989 kocht Alain van een buurman, die geen opvolger in zijn familie had, een mooi gelegen wijngaard van 3,5 hectare. Deze werd geleidelijk uitgebreid tot 16 hectare, waarvan nu 13,5 in productie is. De wijngaard bestaat voornamelijk uit klei- en kalkhoudende gronden, die zijn gelegen op hellingen met een goede zon expositie. Tot halverwege de 90er jaren verkocht Alain de druiven van zijn wijngoed aan Comte Henri de Saint-Victor van Château Pibarnon en aan Jean-Daniel Ott van Domaine Ott. Zijn wens om zelf wijn te produceren werd gesteund door diezelfde heren. Met raad en daad hebben zij Alain geholpen om zijn Domaine du Gros' Noré' te creëren. In 1995 construeerde hij, samen met een neef, een indrukwekkende kelder van 700m2. Vanaf de oogst 1997 staat de zeer sympathieke Alain Pascal na de boksring ook op wijngebied zijn mannetje. Zijn broer Guy is als Chef de Culture verantwoordelijk voor de wijngaard, Alain houdt de supervisie en is de wijnmaker. En nu al worden zijn wijnen als één der beste uit het gebied gezien en Alain als een grote belofte voor het Bandol gebied.
Gegevens gebied: De meest serieuze rode wijn uit de Provence is ongetwijfeld Bandol, waar de mourvèdre druif aan de basis van staat. De boeren in dit gebied begrepen al snel dat deze druif, op de kalkrijke hellingen, zeer fijne tannines kan produceren, mits er fors wordt gesnoeid en de rendementen laag worden gehouden (wettelijk 40hl/ha max.). Rode Bandol moet minimaal 50% mourvèdre bevatten en de wijnstokken moeten minimaal 8 maal vrucht gedragen hebben, voor de druiven gebruikt mogen worden. Druiven van jonge wijnstokken komen dus in de lokale Vin de Pays terecht. Het wijngebied van ongeveer 1.300 ha wordt aan de noordzijde beschut, doordat de hellingen naar zee zijn gericht. Dit samen met het zachte klimaat, met vaak nog volop zon in oktober, zorgt ervoor dat de jaargangen in Bandol zeer gelijkmatig zijn, slechte wijnjaren zijn hier zeldzaam.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Stevig rood vlees, haarwild (hert/haas), gekruide gerechten en milde kazen.
Serveertemperatuur: 16 à 18ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: De wijnen van deze verwoede jager reflecteren het karakter van hun maker: robuust en warm, maar bovenal eerlijk en gepassioneerd. Of zoals La Revue du Vin de France het verwoordde: "Ce boxeur fait du bien à Bandol".
Meer informatie: www.gros-nore.com

    


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011