U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Dom Doriac Cabernet-Merlot Réserve

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Volle rode wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2017 0,75

7,25

 Bestel deze wijn

Dom Doriac Cabernet-Merlot Réserve
Land: Frankrijk
Gebied/Classificatie: Languedoc, IGP Pays d'Oc
Producent: Les Vignerons du Narbonnais, Ouveillan
Druivenras(sen): Cabernet sauvignon, Merlot
Karakter: Mooie robijnrode, paarse kleur. In de geur elegante tonen van vanille, gebrande koffie en zwart bessen. In de zachte volle smaak veel bosvruchten, iets van gerookte paprikapoeder en kruiden, houttonen en room. Moderne herkenbare Zuid-Franse commerciële stijl die beslist in de smaak valt bij een breed publiek.
Wijnbereiding: De druiven voor deze wijn worden machinaal geoogst in nacht en vroege ochtend om oxidatie zoveel mogelijk te voorkomen en de fruitaroma’s zoveel mogelijk te behouden. Na de vergisting wordt de wijn verder gedeeltelijk opgevoed roestvrij staal en vindt de malolactische gisting plaats. Een ander deel wordt op groot hout gelagerd voor 12 maanden.
Producent beschrijving: Deze wijn wordt gemaakt bij de Coöperatie Narbonnais, een samenwerkingsverband sinds 1936 van ruim 300 wijnboeren met een gezamenlijk areaal van 2500 ha.
Gegevens gebied: Met bijna 250.000 ha wijnbouwgrond is de Languedoc-Roussillon na La Mancha het grootste wijnbouwgebied ter wereld. Het dorpje Ouveillan ligt in het departement Hérault aan de Franse zuidkust, een 25tal km ten westen van Béziers. Het ligt in het grote wijngebied Languedoc, dat globaal loopt vanaf Nîmes tot voorbij Narbonne, waar het overgaat in de Roussillon. Het klimaat is mediterraan, veel zon, koelte vanuit zee, voldoende neerslag en nauwelijks vorst. In de Languedoc liggen een aantal betere cru’s zoals Saint-Chinian en Pic-St.-Loup, die verkocht worden als AOP dat staat voor Appellation Controlée Protégée. Daarnaast is er een algemene Indication Géographique Protégée, de IGP Vin de Pays, geldend voor de 4 departementen Gard, Hérault, Aude en Pyrénées Orientales. Daarbinnen bestaan weer een aantal kleinere specifieke IGP-gebieden met een eigen naam. Ver voor de Romeinse tijd werd hier al wijn verbouwd. Later was het gebied bekend door de grote hoeveelheden bulkwijn van bescheiden kwaliteit. Zo'n 20 jaar geleden is het roer omgegaan, tal van druivenrassen van elders uit Frankrijk werden aangeplant, denk aan o.a. sauvignon blanc, chardonnay, merlot. Een jonge generatie bracht vernieuwing op tal van gebieden. De kwaliteit is sterk toegenomen, moderne marketing zetten de wijnen op de wereldkaart. Een derde van alle Franse wijnen komt uit dit gebied.
Sluiting: Schroefdop
Serveren bij: Als schenkwijn, bij rood vlees, eend, wild en stevige stoofgerechten, bij voorkeur gegrild/geroosterd of van de green-egg, pittige, harde en blauwschimmelkazen.
Serveertemperatuur: 16 à 18ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: De wijnwet voor de AOP-wijnen in Languedoc en Roussillon staat alleen druivenrassen toe, die er van oudsher aangeplant waren. Veel bekende rassen uit andere wijngebieden, zoals sauvignon, chardonnay, merlot en cabernet sauvignon zijn er in de laatste decennia aangeplant. Door experimenten is namelijk gebleken, dat deze rassen hier uitstekende wijnen voortbrengen. Cépage wijnen, (wijnen gemaakt van één druivenras) of wijnen waarin diverse druivenrassen zijn geblend, mogen echter niet als Appellation d’Origine Protégée worden aangeboden, maar wel als IGP Pays d’Oc. Het woord Oc is afgekort van Occitanië, een lokale naam voor het gebied van de Languedoc-Roussillon. Wijnbouw is hier al van ver voor de jaartelling, het klimaat is uitstekend, veel zon, voldoende regen en nauwelijks nachtvorst. Jonge wijnmakers, vaak internationaal geschoold, hebben gezorgd voor een compleet nieuw imago van het gebied. Door de diverse bodems en micro klimaten zijn de kwaliteiten zeer uiteenlopend, van goed gemaakte basiswijnen tot werkelijk zeer hoge kwaliteitswijnen.

   


Levering bij een restaurateur kan 6 tot 7 dagen duren. Leveringen op een adres worden verzorgd door DHL. U ontvangt een Track & Trace code als uw bestelling is aangeleverd bij DHL. Deze garanderen geen leveringen binnen 24 uur. Onze excuses als dit langer duurt dan verwacht.

     

Hosted by GSE Automatisering

Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011