U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Sancerre 'La Moussiere'

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Volle witte wijn (biologisch)
Jaartal Inhoud Bedrag Incl BTW Bestel
2015 0,375

€ 13,25

  Bestel deze wijn
2015 0,75

€ 23,50

  Bestel deze wijn

Sancerre 'La Moussiere'
Land: Frankrijk
Gebied/Classificatie: Loire, Sancerre A.C.
Producent: Alphonse Mellot, Sancerre
Druivenras(sen): Sauvignon blanc
Karakter: Volle, droge Loire-wijn afkomstig van de top-wijngaard La Moussière. Naast het minerale karakter van deze wijn, heeft deze Sancerre veel concentratie met nuances van tropisch fruit en citrus.
Wijnbereiding: Gemaakt van 4-40 jaar oude stokken, 9.000 stokken per ha, rendement 53hl/ha. Na de oogst worden de druiven met de hand geselecteerd. Dan volgt 48 uur schilweking op max. 10°. Aansluitend vindt de gisting plaats op 18-23°, de helft in staal, de helft in nieuwe barriques.De jonge wijn blijft 7 tot 8 maanden op de lie (droesem) en wordt daarna gebotteld. Jaarlijkse productie 240.000 fl
Producent beschrijving: De wijnhistorie van de familie Mellot gaat terug naar 1513; inmiddels staat de 19e generatie aan het roer van dit dynamische wijnbedrijf (de oudste zoon wordt altijd Alphonse genoemd). Het bedrijf is deels gevestigd onder het dorpsplein van het beroemde wijndorpje Sancerre. In de uitgestrekte kelders maakt de huidige Alphonse zijn nationaal en internationaal zeer geliefde wijnen. Men bezit 47 ha wijngaard op de beste locaties van het Sancerre gebied, van de topwijngaard "La Moussière" (50ha) heeft men alleen al 35 ha in bezit, 24 ha beplant met sauvignon blanc, 11 met pinot noir. Sinds 1995 werkt men biologisch, vanaf 2004 biodynamisch. Alle wijnen bij Mellot bezitten een hoge concentratie aan geur- en smaakstoffen en hebben een krachtige structuur. Alphonse Mellot behoort bij de allerbeste producenten van Sancerre. Jaarlijks worden gemiddeld bijna 300.000 flessen gemaakt, waarvan 30.000 rood.
Gegevens gebied: Sancerre ligt aan de rivier de Loire in Midden-Frankrijk, ten oosten van de stad Bourges. Tot de druifluis rond 1870 de wijnstokken vernielde, stond er voornamelijk pinot noir aangeplant. Nadien werden de meeste wijngaarden herplant met sauvignon blanc stokken. Bekende wijnen uit de omgeving, die ook van de sauvignondruif gemaakt worden en in karakter vaak vergeleken worden met Sancerre, zijn Pouilly-Fumé en Menetou-Salon. De bodem is, door de heuvelachtigheid van het gebied, sterk verschillend, waardoor de ene Sancerre strakdroog is, terwijl de andere zeer geurig, licht gekruid en heel soepel is. De drie kenmerkende Sancerre-bodems zijn: 'Caillottes', een droge kiezel/kalk bodem, die ronde, aromatische wijnen geeft, dan de 'Terres Blanches', vooral in het westelijk deel van het gebied gelegen met een mergel/klei bodem die krachtige wijnen geeft en tot slot de 'Silex' bodem, meer gelegen in het oostelijk deel van het gebied en bestaande uit een klei/leem bodem met kiezels van vuursteen, die nerveuze, minerale wijnen geeft.
Serveren bij: Visgerechten met begeleidende saus en dan vooral de wat steviger vissoorten en coquilles. Tevens heel lekker bij geitenkaas, in de regio een echte lekkernij.
Serveertemperatuur: 10 à 12ºC
Overige informatie: In tegenstelling tot veel wijnen uit de Sancerre kan deze wijn goed ouderen (minstens 3 jaar).
Meer informatie: www.mellot.com

  


  
Op deze website is een creative commons licentie van toepassing  

Hosted by GSE Automatisering

Alle rechten voorbehouden © QV Select 2011