U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Gewurztraminer Vendanges Tardives

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Krachtige zoete witte wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2015 0,75

26,75

 Bestel deze wijn

Gewurztraminer Vendanges Tardives
Land: Frankrijk
Gebied/Classificatie: Elzas, A.C. Alsace
Producent: Bernard et Robert Schoffit, Colmar
Druivenras(sen): Gewurztraminer
Karakter: Goudgeel van kleur. Weelderig bouquet, waarin gekonfijt fruit, de zeer herkenbare kruidigheid van de gewurztraminer en tonen van pourriture noble. In de mond een explosie van wit fruit als peer, abrikoos en perzik gecombineerd met een elegante, kruidige zoetheid. Zwoele, hevig intense smaak, spannend evenwicht tussen rijkdom en elegantie.
Wijnbereiding: In de kelder worden de trossen geperst en vindt voor extra aroma een korte schilweking plaats met 48 uur klaring van de gekoelde most. Vergist wordt op gecontroleerde temperatuur, er vindt geen malolactische gisting plaats. Rijping van de jonge wijn op hun fijne lie geschiedt gedurende 1 tot 10 maanden op vaten of in tanks. Door de lage opbrengst per ha en de hoge leeftijd van de wijnstokken bezitten de wijnen een grote concentratie en daardoor in sommige jaren iets restzoet. Ook in deze wijnen zijn de suikers nooit plat: er is altijd een mooie balans met de zuren, waardoor ze culinair prima inzetbaar blijven.
Producent beschrijving: Bernard Schoffit bezit 16 ha wijngaard, waarvan 10 in de wijngaard Harth, ten noordwesten van Colmar. De alluviale bodem is hier sterk doorlatend en bestaat uit stenen en zand. Van de aangeplante rassen is de helft ouder dan 30 jaar, de chasselas zelfs ouder dan 80 (!) jaar. Sinds 1986 bezit Bernard, inmiddels terzijde gestaan door zijn zoon Alexandre, tevens ruim 5 ha in de unieke grand cru wijngaard Rangen (18,8 ha), nabij het plaatsje Thann. Rangen is de enige wijngaard in de Elzas met een rotsachtige bodem van vulkanische oorsprong. Tevens bezit Bernard een perceel van 1 ha riesling in de grand cru Sommerberg nabij Niedermorschwihr. Bernard is een wijnmaker pur sang, hij kent geen compromissen als het gaat om kwaliteit, hij is uiterst gedreven en kijkt puur naar resultaat op de lange termijn. In al zijn wijngaarden wordt met veel respect voor de bodem gewerkt, insecticiden zijn hier taboe. Het rendement per ha is sterk beperkt, voor de basis wijnen gemiddeld 55 hl/ha en voor de grand cru wijnen 25 à 30. De wijnen van Schoffit worden gerekend tot de allerbeste van de Elzas.
Gegevens gebied: De Elzas ligt in het noordoosten van Frankrijk tegen de Duitse grens, tussen de steden Straatsburg en Mulhouse. De hoge Vogezen beschermt het gebied tegen de wind en regen, waardoor de hoofdstad Colmar behoort tot een van de droogste en zonnigste steden van Frankrijk. De druiven staan deels geplant op de laaggelegen vlakke gronden, de beste wijnen worden doorgaans gemaakt van druiven, die groeien in de heuvels, waar wijnbouw tot 400 meter hoogte mogelijk is. Er zijn enkele grote coöperaties, nogal wat handelaren, maar vooral veel kleine wijnboeren in het gebied. De kwaliteiten van de wijnen kunnen nogal uiteenlopen, het is dan ook zeer belangrijk op de naam van de producent te letten.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Gerechten met een zeer hoge, filmende smaak. Ganzen- of eendenlever, rijke desserts met steenfruit zoals abrikoos en perzik en bij mooie kazen.
Serveertemperatuur: 12ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: De term 'vendange tardive' betekent late oogst en houdt in dat vaak in oktober / november overrijpe druiven geplukt worden. Het rendement per ha is laag, waardoor de wijn uiterst geconcentreerd is, vol en rond met een grote rijkdom aan smaakindrukken.

   


Levering bij een restaurateur kan 6 tot 7 dagen duren. Leveringen op een adres worden verzorgd door DHL. U ontvangt een Track & Trace code als uw bestelling is aangeleverd bij DHL. Deze garanderen geen leveringen binnen 24 uur. Onze excuses als dit langer duurt dan verwacht.

     

Hosted by GSE Automatisering

Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011