U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Pinot Noir 'Tradition'

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Lichte rode wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2018 0,75

16,50

 Bestel deze wijn
2017 0,75

16,50

 Bestel deze wijn

Pinot Noir 'Tradition'
Land: Frankrijk
Gebied/Classificatie: Elzas, AC Alsace
Producent: Bernard et Robert Schoffit, Colmar
Druivenras(sen): Pinot noir
Karakter: Gezond rood fruit in de geur, denk aan aardbei, ook iets aards. Volle, plezierige inzet, voldoende sap, fraaie zuren, elegant, wat amandel, een mespuntje eiken met in de afdronk een klein bitter met zachte tannines.
Wijnbereiding: In de wijngaard Harth zijn slechts 0,9 ha beplant met 40 jaar oude pinot noir stokken. De druiven worden met de hand geoogst, 70% wordt vergist in roestvrij stalen tanks, de overige 30% in barriques van 1 jaar oud, waar de wijn aansluitend 4 maanden in rijpt.
Producent beschrijving: Bernard Schoffit bezit 16 ha wijngaard, waarvan 10 in de wijngaard Harth, ten noordwesten van Colmar. De alluviale bodem is hier sterk doorlatend en bestaat uit stenen en zand. Van de aangeplante rassen is de helft ouder dan 30 jaar, de chasselas zelfs ouder dan 80 (!) jaar. Sinds 1986 bezit Bernard, inmiddels terzijde gestaan door zijn zoon Alexandre, tevens ruim 5 ha in de unieke grand cru wijngaard Rangen (18,8 ha), nabij het plaatsje Thann. Rangen is de enige wijngaard in de Elzas met een rotsachtige bodem van vulkanische oorsprong. Tevens bezit Bernard een perceel van 1 ha riesling in de grand cru Sommerberg nabij Niedermorschwihr. Bernard is een wijnmaker pur sang, hij kent geen compromissen als het gaat om kwaliteit, hij is uiterst gedreven en kijkt puur naar resultaat op de lange termijn. In al zijn wijngaarden wordt met veel respect voor de bodem gewerkt, insecticiden zijn hier taboe. Het rendement per ha is sterk beperkt, voor de basis wijnen gemiddeld 55 hl/ha en voor de grand cru wijnen 25 à 30. De wijnen van Schoffit worden gerekend tot de allerbeste van de Elzas.
Gegevens gebied: De Elzas ligt in het noordoosten van Frankrijk tegen de Duitse grens, tussen de steden Straatsburg en Mulhouse. De hoge Vogezen beschermt het gebied tegen de wind en regen, waardoor de hoofdstad Colmar behoort tot een van de droogste en zonnigste steden van Frankrijk. De druiven staan deels geplant op de laaggelegen vlakke gronden, de beste wijnen worden doorgaans gemaakt van druiven, die groeien in de heuvels, waar wijnbouw tot 400 meter hoogte mogelijk is. Er zijn enkele grote coöperaties, nogal wat handelaren, maar vooral veel kleine wijnboeren in het gebied. De kwaliteiten van de wijnen kunnen nogal uiteenlopen, het is dan ook zeer belangrijk op de naam van de producent te letten.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Lichte vleesgerechten met blank vlees, gevogelte, eend, maar ook licht gekoeld bij gegrilde/gebakken visgerechten, pasta's, groentegerechten, gedroogde hammen en milde tot pittige romige kazen.
Serveertemperatuur: 16 à 18ºC
Allergenen: Sulfieten

   


Levering bij een restaurateur kan 6 tot 7 dagen duren. Leveringen op een adres worden verzorgd door DHL. U ontvangt een Track & Trace code als uw bestelling is aangeleverd bij DHL. Deze garanderen geen leveringen binnen 24 uur. Onze excuses als dit langer duurt dan verwacht.

     

Hosted by GSE Automatisering

Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011