U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Ventoux 'Richebois'

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Lichte rode wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2016 0,75

6,75

 Bestel deze wijn

Ventoux 'Richebois'
Land: Frankrijk
Gebied/Classificatie: Rhône, AC Côtes du Ventoux
Producent: Compagnie Rhodanienne, Castillon-du-Gard
Druivenras(sen): Grenache
Karakter: Helderrood gekleurd. Aantrekkelijke aroma's van rood fruit en florale tonen. Lichte, frisse en plezierige rode wijn. Perfecte balans tussen fruitigheid en kruidigheid.
Wijnbereiding: De druiven worden in de kelder ontsteeld en gekneusd en gedurende 12 dagen vergist in roestvrij stalen tanks op ongeveer 28°C. Voor stabilisatie verblijft de jonge wijn dan 6 maanden op stalen tanks, waarna de wijn in het voorjaar wordt gebotteld.
Producent beschrijving: Deze wijn wordt gemaakt door de Compagnie Rhodanienne, een bedrijf van Bernard Taillan. Bernard bezit in de zuidelijke Rhône sinds 1963 enkele tientallen wijnbedrijven, waar zeer uiteenlopende wijnen worden gemaakt van verdienstelijke kwaliteit. Uiterst moderne apparatuur, een zeer modern laboratorium en gedreven vakmensen staan garant voor karaktervolle wijnen. Ook zijn Côtes du Ventoux is in het basis assortiment een bewijs van een goede en constante kwaliteitswijn.
Gegevens gebied: Het wijngebied Côtes du Rhône is gelegen tussen de steden Lyon en Avignon in zuidoost Frankrijk. Verreweg de meeste wijnen komen uit het zuidelijk deel van het gebied, doorgaans gezonde, makkelijk drinkbare wijnen, met een uitstekende relatie prijs/kwaliteit. Côtes du Ventoux is de meest oostelijk gelegen appellatie van de Rhône. Dit wijngebied kreeg zijn eigen A.C. in 1974 en beslaat ongeveer 7.500 hectaren. Het landschap is hier nog redelijk wild en onaangetast. De wijngaarden strekken zich uit over de heuvels aan de voet van de Mont Ventoux. Door de koele neerdalende wind van de Mont Ventoux zijn de temperaturen hier gemiddeld iets lager dan in de omgeving, waardoor de wijn een optimale frisheid heeft. Er worden rode, witte en rosé wijnen gemaakt met een licht, soepel en een vriendelijk karakter.
Sluiting: Schroefdop
Serveren bij: Als aperitief, breed inzetbaar bij rundvlees, kalfsvlees, lam, gevogelte met verschillende bereidingsmogelijkheden, pasta's, groentegerechten, milde tot pittige kazen. Geschikt om iets koeler te serveren.
Serveertemperatuur: 14 à 16ºC
Allergenen: Sulfieten
Meer informatie: www.compagnierhodanienne.fr

   


Levering bij een restaurateur kan 6 tot 7 dagen duren. Leveringen op een adres worden verzorgd door DHL. U ontvangt een Track & Trace code als uw bestelling is aangeleverd bij DHL. Deze garanderen geen leveringen binnen 24 uur. Onze excuses als dit langer duurt dan verwacht.

     

Hosted by GSE Automatisering

Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011