U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Meursault Premier Cru 'Genevrières'

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Krachtige witte wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2016 0,75

82,75

 Bestel deze wijn

Meursault Premier Cru 'Genevrières'
Land: Frankrijk
Gebied/Classificatie: Bourgogne, A.C. Meursault Premier Cru
Producent: Michel Bouzereau et Fils, Meursault
Druivenras(sen): Chardonnay
Karakter: Zeer complete, rijke en krachtige chardonnay met verfijnde tonen van groene appels, acacia, honing, rijp fruit. De wijn heeft aangename, frisse zuren en eiken en vanille zijn mooi verweven in de smaak. Delicate en heel intense afdronk.
Wijnbereiding: Na een strenge druivenselectie in de wijngaard vergist het sap op barriques, kleine eikenhouten vaten. Dan volgt 16 tot 18 maanden rijping in barriques 'sur lie' met 'bâtonnage- behandeling', d.w.z. dat het bezinksel in het vat regelmatig door de wijn geroerd wordt; de smaak wordt er rijker en verfijnder door. Jaarlijks wordt 25% van de vaten vernieuwd. Bewaren tot 12 - 15 jaar na de oogst.
Producent beschrijving: De familie Bouzereau woont al zeven generaties lang in Meursault, sinds 1999 heeft Jean-Baptiste, zoon van Michel, de regie van het domaine in handen. De 10,5 hectare wijngaarden zijn voor 2/3 beplant met chardonnay, iets aligoté en de rest met pinot noir. De kelders van dit domaine liggen aan de rand van het centrum van Meursault. De wijngaarden liggen voornamelijk in de premier cru gebieden van Meursault, Beaune en Puligny-Montrachet. Jean-Baptiste is een perfectionist, alles in de wijngaard en de kelder is doordacht en is gericht op het maken van de ultieme wijn. De wijnen zijn uiterst verteerbaar, kenmerken zijn de grote elegantie, gedragen door een brede structuur met een onmiskenbare frisheid en een bescheiden inbreng van eiken. Na 12 tot 18 maanden rijping op de lie worden de wijnen tussen november en maart gebotteld, afhankelijk van de stand van de maan.
Gegevens gebied: De Bourgogne is een sterk landelijk gebied en ligt in het oostelijke deel van Frankrijk, voornamelijk tussen de steden Dijon en Lyon. Het is een langgerekt wijngebied, opvallend smal, en opgedeeld in de deelgebieden Yonne (Chablis), Côte d'Or (Côte de Nuits en Côte de Beaune), Chalonnais, Mâconnais en Beaujolais. Bourgogne behoort tot de noordelijke wijngebieden van Europa. Het koele klimaat zorgt ervoor dat de druiven langzaam rijpen, wat een hoge intensiteit en verfijning als resultaat heeft. De grondsoorten in de Bourgogne variëren nogal, tevens is de wijnbouw hier sterk versnipperd. Daarom is het van groot belang, bij de beoordeling van de kwaliteit, op de naam van de producent te letten. Meursault is een wijngemeente binnen de Côte de Beaune. Er wordt hoofdzakelijk witte wijn gemaakt (90%). Het is dan ook de witte wijn die Meursault een wereldwijde faam heeft gegeven. Ondanks dat er geen Grand Cru wijngaarden zijn, heeft men talloze Premier Cru wijngaarden binnen de gemeentegrens waar in goede jaren indrukwekkende wijnen gemaakt worden. De bodems, gelegen op 230 tot 320 meter zijn schraal en bestaan uit veel kalksteen en kiezel.
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Stevig wit vlees, visgerechten hoog op smaak, patés.
Serveertemperatuur: 12 à 14ºC
Allergenen: Sulfieten
Overige informatie: In deze wijngaard bezit Bouzereau 0,52 ha, de bodem bevat klei met veel kalk en kiezel. De stokken zijn geplant in 1987 en 1990.
Meer informatie: www.michelbouzereauetfils.com

    


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011