U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Chassagne-Montrachet Vieilles Vignes

  terug naar de geselecteerde wijnen  
  bestel deze wijn  
 
Soort Wijn: Volle rode wijn
Jaartal Inhoud Prijs Bestel
2017 0,75

34,95

 Bestel deze wijn
2015 0,75

34,50

 Bestel deze wijn

Chassagne-Montrachet Vieilles Vignes
Land: Frankrijk
Gebied/Classificatie: Bourgogne, AOP Chassagne-Montrachet
Producent: Thomas et Sylvie Morey, Chassagne-Montrachet
Druivenras(sen): Pinot noir
Karakter: Dieprood van kleur. In de geur rijp rood en zwart fruit. Volle, soepele smaak met veel fruit, iets eiken, zeer gezond, krachtig en toch elegant met een heerlijke frisheid. Zachte tannines garanderen een goede toekomst.
Wijnbereiding: De druiven zijn afkomstig van 2 percelen, een met nogal wat klei, de 2e bevat meer zand. De stokken zijn geplant in 1935 en 1969, het rendement per ha is laag, max zo'n 45 hl. Er wordt met de hand geoogst, vergisting en rijping van gemiddeld 12 maanden vinden plaats in eiken barriques, deels nieuw.
Producent beschrijving: De familie Morey is al sinds 1643 actief in Chassagne. Bernard Morey, al sinds 1985 in onze lijst aanwezig, heeft anno 2006 zijn wijngaarden verdeeld tussen zijn zonen Vincent en Thomas. Thomas, de 10e generatie Morey en zijn vrouw Sylvie, die ook uit een wijnbouwfamilie stamt en 1 hectare erfde, bezitten in de dorpjes Chassagne, Maranges, Santenay, Saint Aubin, Puligny en Beaune samen nu 9 hectare. Hiervan zijn er vier beplant met pinot noir-druiven en vijf met chardonnay. Thomas en Sylvie maken hun wijnen in een eeuwenoud pand met gewelfde kelders in het dorpscentrum. Hier maakte vroeger Albert Morey, de opa van Thomas, zijn wijnen. Thomas maakt karaktervolle wijnen, met de nadruk op elegantie, frisheid, doordrinkbaarheid en finesse. Thomas Morey wordt gerekend bij de beste producenten in de Côte de Beaune.
Gegevens gebied: De Bourgogne (ruim 28.000 ha) is een sterk landelijk gebied en ligt in het oostelijke deel van Frankrijk, voornamelijk tussen de steden Dijon en Lyon. Het is een langgerekt wijngebied, opvallend smal en opgedeeld in de deelgebieden Yonne (ruim 6.000 ha, voornamelijk Chablis), Côte d'Or (7.500 ha: Côte de Nuits en Côte de Beaune), Chalonnais (ruim 2.000 ha), Mâconnais (6.000 ha) en Beaujolais (18.000 ha). Bourgogne behoort tot de noordelijke wijngebieden van Europa. Het koele klimaat zorgt ervoor dat de druiven langzaam rijpen, wat een hoge intensiteit en verfijning als resultaat heeft. De grondsoorten in de Bourgogne variëren nogal, tevens is de wijnbouw hier sterk versnipperd. Daarom is het van groot belang, bij de beoordeling van de kwaliteit, op de naam van de producent te letten. De witte wijnen zijn in de Bourgogne bijna altijd van de chardonnaydruif gemaakt, voor rood is dat de pinot noir. Chassagne-Montrachet (ruim 300 ha) is een wijngemeente binnen de Côte de Beaune. Chassagne-Montrachet is een samenstelling van de oorspronkelijke gemeentenaam, waaraan de naam ‘Le Montrachet’ van de beste wijngaard in de gemeente gekoppeld is. 55 wijngaarden zijn als Premier Cru en 3 als Grand Cru (waarvan 2 gedeeld met Puligny-Montrachet) geklassificeerd. De bodem van Chassagne-Montrachet is voor een groot deel uitstekend geschikt voor de chardonnaydruif. Van de jaarlijkse productie is ruim 25% rood. De wijngaarden bevatten veel kalk en sporen van mineralen en tal van andere elementen. Bovendien zijn de afwatering en de zonligging er uitstekend. Deze natuurlijke factoren samen resulteren in verfijnde wijnen, geurig en vol boeiende nuances..
Sluiting: Kurk
Serveren bij: Stevige visgerechten ( iets gekoeld ) kalfsvlees, lam, blank gevogelte en vederwild, eend, ree, gerechten met truffel/paddenstoelen, vegetarische groentegerechten en milde tot half pittige kazen.
Serveertemperatuur: 16 à 18ºC
Allergenen: Sulfieten
Meer informatie: www.thomasmorey-vins.com


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011