U bevindt zich hier:  » Wijngidsen

Bezig met vernieuwen..

JANNA

wijngids (alleen) voor vrouwen

'De gemiddelde vrouw heeft een betere neus, tong en gehemelte dan de man. Zonde dat we ons met zo'n oertalent als het om wijn gaat nog steeds vaak laten leiden door de man. Kiezen, kopen, schenken, proeven, we kunnen het heel goed zelf.

Ter inspiratie deze Wijngids (alleen) voor vrouwen, waarin mijn 101 favoriete wijnen staan beschreven. Bij elke fles een korte impressie, verhalen die je meenemen in de wereld achter het etiket. Daarnaast een zintuiglijke beschrijving van de wijn en een paar eetsuggesties. Bij het drinken en genieten van wijn zijn onze ogen, neus en mond natuurlijk onmisbaar, maar het echte proeven doen we met ons verstand.

De 101 tips en wijnweetjes in de gids zijn daarom extra handig om paraat te hebben. Voor een optimale samenvloeiing van alle zintuigen mag ook het oor niet ontbreken als je van wijn geniet. Daarom bij elke wijn een suggestie voor een toepasselijk muzieknummer om naar te luisteren. 101 wijnen zonder rapportcijfer, maar waarbij de totaalbeleving centraal staat. Een gids zonder poespas, speciaal voor de vrouw die het glazen wijnplafond nu eens en voor altijd wil doorbreken.'

Janna Rijpma-Meppelink is vinoloog, wijnschrijver, wijnconsultant en Nederlands enige gastro-entertainer. Zij schreef onder andere vier edities van de succesvolle Wijngids voor het zakenleven. Haar wijnverhalen en columns zijn jarenlang gepubliceerd in De Telegraaf en in diverse lifestylebladen. Ze geeft workshops en masterclasses in binnen- en buitenland. Tevens heeft zij een methode ontwikkeld waarmee wij onze zintuigen nog beter kunnen gebruiken, N.O.M.O.H. genaamd.

Het boek van Janna is een erg leuk cadeau voor bijvoorbeeld Sinterklaas en Kerst, zeker in combinatie met 1 van de door haar beschreven wijnen van QVSelect, en is te bestellen bij o.a. bol.com voor € 19,99.

 

3 (vrouw)vriendelijke wijnen die Janna Rijpma beschreven heeft komen uit het assortiment van QVSelect.

Klik op de wijn om deze te bestellen en klik op de afbeeldingen hieronder om de volledige beschrijving van de wijnen te lezen.

 

2016 Fattori Soave 'Danieli'
Veneto, Italië

€ 9,75

2016 Terre Stregate 
Falanghina Sannio 'Svelato'
Campania, Italië

€ 10,75

2014 Rijk's Private Cellar Chenin Blanc
'Barrel Fermented'
Tulbagh, Zuid-Afrika

€ 17,50

 

 

   


Levering bij een restaurateur kan 6 tot 7 dagen duren. Leveringen op een adres worden verzorgd door DHL. U ontvangt een Track & Trace code als uw bestelling is aangeleverd bij DHL. Deze garanderen geen leveringen binnen 24 uur. Onze excuses als dit langer duurt dan verwacht.

     

Hosted by GSE Automatisering

Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011