Al ruim 200 jaar houdt de familie Mosbacher zich in Forst met wijnbouw bezig en bezit 22 ha. De eerste afvullingen op het domein dateren van 1920. Richard Mosbacher (1898-1977) noemde het bedrijf naar zijn vader Georg Mosbacher Erben. Zijn zoon Richard Mosbacher Junior zorgde voor de grote reputatie van het familiebedrijf. Zijn dochter Sabine en schoonzoon Jürgen Düringer, beiden zeer getalenteerde en gediplomeerde oenologen, staan nu aan het roer. Het bedrijf werkt deels biologisch en zeer kwaliteitsbewust en wordt geroemd om de enorme zuiverheid in de wijnen alsmede de opvallende stijl, die het evenwicht kent tussen traditie en modernisme. Het domein bestaat uit in totaal 20 ha, waarvan met een gemiddeld rendement van 63 hl/ha, jaarlijks 140.000 flessen worden geproduceerd. De aanplant bestaat voor bijna 85% uit riesling, welke hier kwalitatief de absolute vaandeldrager is. Daarnaast staan onder andere de weißburgunder, sauvignon en de rode druivenrassen dornfelder en spätburgunder aangeplant. Weingut Georg Mosbacher wordt door o.a. de Gault Millau, Weinguide Deutschland, Eichelmann en Hugh Johnson gerekend tot de absolute topbedrijven in dit gebied. Ze zijn sinds 1928 lid van de VDP, Verband Deutscher Prädikatsweingüter, waar de elite van de Duitse wijnproducenten in verenigd zijn.