U bevindt zich hier:  » Producenten

Bezig met vernieuwen..


Rafael Palacios

Informatie:
Hier treft u een overzicht van de geselecteerde wijnen.

 

Meer informatie over deze producent vind u op: www.rafaelpalacios.com

Rafael Palacios is de jongste uit een gezin van 9 kinderen en opgegroeid in Rioja Oriental (Baja). Hij heeft een tijd op het familiebedrijf de witte wijnen op een hoger niveau gebracht en vond het rond 2004 tijd worden om uit de schaduw van zijn beroemde broer Álvaro zijn eigen bedrijf op te zetten in Valdeorras. Godello heeft zijn hart veroverd en Rafael heeft een voorbeeldbedrijf met 26 hectaren wijngaard, hoog gelegen in het dal van Bibei. Bodems bestaan hier uit zand en graniet. Lage rendementen van max 45 hl/ha voor de Louro tot 25 hl/ha voor de As Sortes. As Sortes is een wijn van 6 percelen oude stokken uit Santa Cruz do Bolo, op 680 meter hoogte met een meer noordelijke expositie. O Soro (0,5 ha; op allocatie beschikbaar) is een wijngaardwijn op 710 meter hoogte met een zuidwest expositie. Sinds een paar jaar wordt hier biodynamische gewerkt en zal in 2021 gecertificeerd zijn.

Valdeorras Louro do Bolo Godello

Mooie combinatie van citrus en geel fruit in de neus, lichte houttoets, filmend in de mond, kruidig, iets zilt, elegant en complex. Totaal in balans en lang na. Gastronomisch glas wijn. De speciaal geselecteerde druiven worden met de hand geoogst. Na koude maceratie volgt persing, débourbage van de most en vergisting op grote houten foudres van 30 hl uit de Calvadosstreek. Na de vergisting blijft de wijn 4 à 5 maanden rijpen op de lies met beperkte bâtonnage. Geen malolactische vergisting. De treixadura wordt voor botteling met de godello geblend en geeft de Louro do Bolo wat extra frisheid.

As Sortes Godello Val do Bilbei    

Intense neus met wat salmiak, geconfijte citrus, gele appel en perzik, iets cocos, gedoseerd hout, complexe, smaakopwekkende geur. In de smaak combinatie van overweldigend mondgevoel, intens en verfijnd, prachtige houttoets, totaal in balans, intrigerende ziltigheid, gastronomisch, een pracht wijn. Complexe en lange afdronk. Behoort tot de top in Spaans wit. De speciaal geselecteerde druiven worden met de hand geoogst. Na koude maceratie volgt persing, débourbage van de most en vergisting op hout. Deze wijn vergist op demi-muids (500 l) van Frans eiken en wordt daarna 8 maanden gelagerd, met rijping op de lies met beperkte bâtonnage. Geen malolactische vergisting.

 

GESELECTEERDE WIJNEN

Louro do Bolo
Smaak karakter :
Volle witte wijn
Producent :
Rafael Palacios, Ourense
Land :
Spanje
Gebied/Classificatie :
Galicia, DO Valdeorras
Druivenras(sen) :
Godello 96%, Treixadura 4%
Jaartal Inhoud Prijs  
2020 0,75

21,95

Bestel deze wijn

Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011