U bevindt zich hier:  » Producenten

Bezig met vernieuwen..


Pojer e Sandri

Informatie:
Hier treft u een overzicht van de geselecteerde wijnen.

 

Meer informatie over deze producent vind u op: www.pojeresandri.it

 

Voor de Merlino 'Dolomiti' Vino Liquoroso is de gebruikte druif is de lokale lagrein. Deze wordt in zeer rijpe staat geplukt, de trossen worden gedurende 2 nachten in de koelcel bewaard. Na ontsteling blijven de druiven nog 5 à 6 dagen op lage temperatuur bewaard voor extractie van aromastoffen.

Hierna gaat de gisting van start, die bij 4 à 5 graden alcohol onderbroken wordt door toevoeging van een brandy van meer dan 10 jaar oud, uiteraard gedistilleerd in eigen kelders, van de schiava- en lagreindruif. Om ‘verbranding’ bij de toevoeging te voorkomen wordt de brandy op min 15ºC gebracht. Nu ontstaat een zoete wijn van bijna 20 graden alcohol met een restsuiker van 100 à 120 gram per liter.

Aansluitend rijpt de Merlino 6 maanden op houten vaten, waarop voorheen de brandy rijpte.

Merlino is de eerste wijn gemaakt in Italië met dit smaakprofiel, Pojer e Sandri lanceren de wijn dan ook met: eindelijk heeft Italië nu zijn eigen wijn voor bij chocola. En kan gedronken worden als aperitief als alternatief voor Port, maar natuurlijk bij desserts met chocolade, kersen, noten, caramel, pittige, harde en blauwaderkazen.

Op het etiket staat vermeld het jaar waarin de wijn gemaakt werd en het jaar waarin de brandy gedestilleerd werd. Als voorbeeld: 11/97 moet dus gelezen worden als 2011/1997. Merlino betekent Merlijn, uit het verhaal van koning Arthur.


 

 GESELECTEERDE WIJNEN

Merlino 'Dolomiti' Vino Liquoroso
Smaak karakter :
Krachtige zoete rode wijn
Producent :
Mario Pojer e Fiorentino Sandri, Faedo
Land :
Italië
Gebied/Classificatie :
Alto Adige-Südtirol, Rosso Fortificato Dolomiti
Druivenras(sen) :
Lagrein
Jaartal Inhoud Prijs  
17/04 0,50

31,25

Bestel deze wijn

Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011