U bevindt zich hier:  » Producenten

Bezig met vernieuwen..


Bodegas Orben

Informatie:
Hier treft u een overzicht van de geselecteerde wijnen.

 

Meer informatie over deze producent vind u op: www.bodegasorben.com

 

Het paradepaardje van de familie Antón ligt in Rioja en is sinds 2005 één van de vier bodega’s die ze bezit. Bodegas Orben heeft 74 micropercelen van elk ongeveer 0,4 ha in het hart van Rioja, Alavesa rond Laguardia voor de Orbenwijn en 1,2 ha single vineyard voor de topcuvée Malpuesto.

De oude stokken voor de Orben zijn geplant tussen 1945 en 1954, voor de Malpuesto zelfs in 1931. Op de arme, zanderige gronden van de percelen tussen Villabuena de Álava en Laguardia gedijt de tempranillo uitstekend. De kelder van Bodegas Orben is steil tegen de heuvel aangebouwd en heeft een verval van 50 meter, verdeeld over 5 verdieping. Alles wordt hier dus met zwaartekracht gedaan.

Wijngaardbeheer en vinificatie is in handen van Ruth Rodríguez. Zij begrijpt hoe je kracht en verfijning in een nieuwe, moderne stijl Rioja kan krijgen. Productie van deze boutique winery bedraagt maximaal 55.000 flessen per jaar, waarvan gemiddeld 5.000 Malpuesto. Zowel Orben als Malpuesto worden vanwege hun onderscheidende stijl niet als reserva op de markt gebracht, wat ze volgens de wijnwet wel zijn.GESELECTEERDE WIJNEN

Rioja Orben Tinto
Smaak karakter :
Krachtige rode wijn
Producent :
Bodegas Orben, Villabuena de Álava
Land :
Spanje
Gebied/Classificatie :
La Rioja, DOCa Rioja
Druivenras(sen) :
Tempranillo
Jaartal Inhoud Prijs  
2018 0,75

22,95

Bestel deze wijn

Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011