U bevindt zich hier:  » Over QVSelect

Bezig met vernieuwen..

Meer informatie

Exclusieve wijnen direct van de wijnboer

In de Nederlandse gastronomie wordt al jaren wijnen geserveerd van internationaal geroemde producenten die niet voor de wijnliefhebber verkrijgbaar waren. Nu is dit wel mogelijk via QVSelect.

QV Select
QV Select is een onderdeel van Wijnimport J. Bart. De wijnen van Wijnimport J. Bart staan bij vele (Michelin sterren)restaurants op de wijnkaart en het bedrijf is uitgeroepen tot ‘Wijnkoper van het Jaar’ door de bekende wijnschrijver Hubrecht Duijker. Speciaal voor QVSelect is een selectie samengesteld van exclusieve wijnen die inter- en nationaal hoog gewaardeerd worden. Deze wijnen zijn niet in de wijnspeciaalzaak, slijterij of supermarkt verkrijgbaar. Omdat de wijnen direct van de wijnboer komen zijn de wijnen zeer correct geprijsd.


Werelderfgoed als wijnkelder
Het zeer uitgebreide assortiment van wijnen wordt rechtstreeks opgehaald en opgeslagen in een natuurlijk geacclimatiseerde opslag, gevestigd in een monumentaal fort: ‘Fort Benoorden Purmerend’. Dit fort maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam.  Uniek is dat het twee maal op de Unesco Werelderfgoedlijst voorkomt: één keer als onderdeel van de Stelling van Amsterdam en één keer als onderdeel van de Beemster. De vele exclusieve wijnen die beschikbaar zijn via QVSelect, waaronder ook een aantal magnums en wijnen uit zeer goede jaren, worden zorgvuldig bewaard zijn in het Fort Benoorden Purmerend en worden direkt vanuit hier naar de klant verstuurd.

Beroemde wijnboeren
De wijnboeren die aangesloten zijn bij QVSelect hanteren allen dezelfde waarden en normen die belangrijk zijn voor Wijnimport J. Bart, de restaurateur en de wijnliefhebber. Zo zijn het allen ook familiebedrijven die een lange historie kennen in het produceren van kwaliteitswijnen. De wijnboeren respecteren hun omgeving, mens en natuur waardoor in de wijnen elementen van de herkomst van de wijnen, ook wel met een mooi woord ‘terroir’ genoemd, kunnen worden geproefd. Ze worden (h)erkend als behorend tot de top van de regio, ontvangen hoge waarderingen in internationale wijnpublicaties en staan op de wijnkaart bij gerenommeerde restaurants over de gehele wereld. Kortom, QVSelect is een unieke plek voor de wijnliefhebber die bijzondere en exclusieve wijnen zoekt om thuis van te kunnen genieten.
 


Alle rechten voorbehouden © QVSelect 2011