U bevindt zich hier:  » Nieuws

Bezig met vernieuwen..

PIERRE WAHL VAN RIJK'S PRIVATE CELLAR IS DE 2016 WIJNMAKER VAN HET JAAR!

De Diners Club Wijnmaker van het Jaar 2016, Pierre Wahl, met meer dan twee decennia ervaring, overtuigde de jury, bestaande uit inter- en nationale wijnmakers en journalisten, met zijn Private Cellar Chenin Blanc
De titel Wijnmaker van het Jaar is voor het 36ste jaar uitgereikt en is veruit de meest prestigieuze prijs op de Zuid-Afrikaanse wijn kalender.

Na enige ervaring in en rond Paarl en Franschhoek als wijnmaker op te doen, begon deze talentvolle wijnmaker bij Rijk's Cellar, Tulbagh, in 2002. Pierre heeft sindsdien gestaag vooruitgang geboekt bij het omzetten van Tulbagh in een van Zuid-Afrika's toonaangevende kwaliteit wijnproducerende gebieden. Deze kelder is bekend om zijn wereldklasse Chenin Blanc, Pinotage en Shiraz.
Gedurende de laatste 14 jaar bij Rijk's heeft Pierre al vele prijzen gewonnen.

Namens het gehele team van QVSelect feliciteren wij Pierre, zijn familie en Rijk's Private Cellar met deze fantastische bekroning.

Vasse Felix nr. 1 in  Decanter Wine Magazine '50 star buys of 2015' 

Vasse Felix is een relatief oud wijnbedrijf in Margaret River. Hier werd in 1967 door Dr. Tom Cullity voor het eerst op commerciële basis wijn gemaakt en sindsdien hanteert Vasse Felix de leus The wine that started Margaret River.
De regio Margaret River staat bekend om koele, frisse wijnen met veel fruit en elegantie, met duidelijk minder dikte en geweld dan wijnen uit andere delen van het land. Wijnen uit Margaret River vertonen eerder overeenkomsten met bijvoorbeeld de rode wijnen uit Bordeaux en witte Bourgognes.
Wijnmaker Verginia Wilcox maakt hier al ruim 20 jaar de wijnen. De laatste jaargangen is zij overgegaan naar 100% natuurlijke gsitsoorten en gedeeltelijke hele trossen fermentatie. Dit levert enorm veel spanning in haar wijnen, gecombineert met verfijnd houtgebruik. 

Niet voor niets was de 2013 Vasse Felix Heytesbury Chardonnay de nr. 1 in de Decanter Wine Magazine '50 star buys of 2015'! Klik HIER om het artikel te lezen.

 

2 x 5 sterren!

Twee QVSelect wijnen hebben in Platter's, de belangrijkste wijngids van Zuid-Afrika, de hoogst haalbare score van 5 sterren ontvangen:

 

2013 Bouchard Finlayson 'Galpin Peak' Pinot Noir, Hermanus


Proefnotitie van Platter's: The latest vintage is svelte, with savoury components seamlessly spun into textured whole with echoing finish.  A brilliant 'New World' rendition of the classic.


Slechts twee pinot noir's kregen in de 2016 gids 5 sterren. De andere wijnen van Bouchard Finlayson ontvingen 4 1/2 sterren, namelijk de Tête de Cuvée Pinot Noir 2012, Hannibal 2013, Missionvale Chardonnay 2013 en Kaaimansgat Chardonnay 2014.

 

2011 Rijk's 'Reserve' Pinotage, Tulbagh

Proefnotitie van Platter's: Selection of 10 best barrels, perfumed with both power & finesse. Bright red berrries, brooding oak spice & hints of coffee; cordial-like intensity amplefied by marked alcohol, yet the whole is intergrated, precise & focussed.


Slechts vier pinotages kregen in de 2016 gids 5 sterren. De Rijk's Shiraz en 'Touch of Oak' Chenin Blanc kregen 4 1/2 sterren toegewezen. Alle overige wijnen kregen 4 sterren.

 

QVSELECT WINT ALS ENIGE IMPORTEUR 2 AWARDS VOOR 'SPANJES MOOISTE WIJNEN VAN NEDERLAND 2015' 

Van de vijf wijnen die QVSelect heeft ingestuurd zijn er twee in de prijzen gevallen. De overige drie hebben een eervolle vermelding gekregen. Totaal zijn er 800 Spaanse wijnen geproefd. Wij, en de producenten, zijn erg trots op dit mooie resultaat.

Categorie Mousserend
Winnaar: 2004 Cava Gramona Gran Reserva Brut “Celler Battle”, Penedès

Categorie Wit boven € 7,50
Winnaar: 2014 Granbazán Albariño Etiqueta Ámbar, Rías Baixas

Eervolle vermeldingen kregen:

2012 Bodegas Mauro 'Mauro'Ribera del Duero, Vino de la Tierra de Castilla y León

2010 Bodegas Muga 'Torre Muga', Rioja 

NV    Bodegas Sánchez Romate Hermanos Pedro Ximénez ‘Cardenal Cisneros’, Jerez


Klik HIER om de complete gids SPANJE van Perswijn te bekijken.
 


 Lars Daniëls MV: Viña Leyda: Chileens met klasse

"Een jaar geleden was ik voor het eerst in Leyda, voor ondermeer een bezoek aan dé voortrekker van het gebied, Viña Leyda. Toen al was ik erg onder de indruk van de kwaliteit en vooral ook van de stijl van de wijnen. Destijds was de wijnmaakster Viviana Navarrete met zwangerschapsverlof, maar donderdag 10 september j.l. kon haar ik alsnog ontmoeten." Klik HIER om het volledige artikel te lezen.

Scores van de Viña Leyda Lot series

2013 Leyda Sauvignon blanc Lot 4  *****

2010 Leyda Chardonnay Lot 5  ****(*)

2013 Leyda Pinot Noir Lot 21  ****(*)

QVSELECT BLIJFT SCOREN IN WINELIFE

 


 

SCHLOSS GOBELSBURG GRÜNER VELTLINER ALS BESTE IN WINELIFE

Uitgave #36, juni 2015. Klik op de onderstaande afbeelding om het hele artikel te lezen


 

BELANGRIJK NZ WIJNMAGAZINE GEEFT TE MATA ESTATE COLERAINE 100 PUNTEN!

Wijnschrijver Sam Kim van WineOrbit: " They say there is no such thing as perfection in wine, but if there is one, this has to be it."

Te Mata Estate is het oudste wijnhuis van Nieuw-Zeeland en de maker van de enige icoonwijn uit dit nog jonge wijnland, genaamd Coleraine. Van alle wijnen die in Nieuw-Zeeland worden geveild zijn 60% Te Mata Estate wijnen. Ook al is deze wijn niet zo bekend in Nederland, internationaal heeft de Te Mata Coleraine een cult status.

Zo schrijft ook James Suckling (Wine Spectator): “The legendary Cabernet Sauvignon and Merlot blend of NZ. New Zealand’s Sassicaia.”

Andrew Callard geeft de volgende beschrijving (Gourmet Traveller Wine): "Coleraine is an enduring classic... a New Zealand first growth. An elegant, powerful red that thoroughly deserves its cult status."

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Te Mata Estate is de Bordeauxblend koning van Nieuw-Zeeland.

HENSCHKE EN THORN-CLARKE ALS BESTE SHIRAZ IN WINELIFE

Uitgave #34. Klik op de onderstaande afbeelding om het hele artikel te lezen

GRAMONA DINER @ Restaurant Bridges GROOT SUCCES!

Op dinsdagavond, 17 februari 2015, werd door restaurant Bridges i.s.m. Cava Gramona een diner georganiseerd voor gasten van Bridges en QVSelect. Ook aanwezig waren o.a. Robert Kranenborg en René van Heusden (Perswijn) die ook onder de indruk waren van de goede wijn-spijs combinaties van Chef Bobby Rust en Maître/Sommelier Jos van Hunen. Eens te meer werd bewezen dat deze krachtige en complexe cava's ook prachtig kunnen combineren bij vele gerechten.

Wilt u op de hoogte worden gehouden over diners met wijnmakers van QVSelect? Klik dan HIER om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

ROBERT M. PARKER PROEFT ALLE JAAARGANGEN VAN SHAFER HILLSIDE SELECT CABERNET SAUVIGNON
EN GEEFT 4 X 100 PUNTEN!


In totaal proefde Robert M. Parker 35 jaargangen. Hieronder staan de scores van de laatste 10 jaargangen die vrijgegeven zijn. QVSELECT is trotse exclusieve importeur voor Nederland van de wijnen van Shafer, waarmee wij al vele jaren direct zaken mee doen.

2010 Hillside Select. Rating: 100
2009 Hillside Select. Rating: 94
2008 Hillside Select. Rating: 93
2007 Hillside Select. Rating: 100
2006 Hillside Select. Rating: 92
2005 Hillside Select. Rating: 99
2004 Hillside Select. Rating: 99
2003 Hillside Select. Rating: 95
2002 Hillside Select. Rating: 100
2001 Hillside Select. Rating: 100
2000 Hillside Select. Rating: 94

Een aantal Shafer Hillside Select jaargangen zijn op voorraad. Voor informatie en prijzen kijk op de Shafer pagina van QVSELECT of neem contact op met ons op.

Voor het gehele rapport, kijk op:http://www.shafervineyards.com/downloads/Parker_Shafer_Hillside_Vertical_2014.pdf

VIK IS IN NEDERLAND!

de Telegraaf op zaterdag 15 november 2014 

 

Klik op het artikel om het te vergroten.

Klik HIER om naar de VIK pagina op QVSELECT te gaan.

QV SELECT WINT 2 OORKONDES TIJDENS HET 26STE PROEFSCHRIFT WJNCONCOURS!

Van de 6 ingestuurde wijnen stonden er 3 in de finale. 2 zijn er als winnaar uitgekomen:

Prijscategorie € 15,01 t/m € 20,00 | Wit
Pinot Grigio, Livio Felluga, Friuli Colli Orientali, Italië 2013
(Ex aequo)

Premium Choice € 30,01 t/m € 50,00 | Rood
Parafada, Massolino, Barolo, Italië 2009

 

Schloss Gobelsburg behoort voor het 5de jaar op rij tot de beste 100 producenten van de wereld.

Elk jaar geeft het toonaangevende US wijnmagazine deze top 100 vrij. Andere producenten die in deze lijst staan zijn o.a. Marc Morey (Bourgogne), Krug (Champagne), Quinta do Noval (Portugal) en Tenuta San Guido Sassacaia (Italie).

Klik HIER om het artikel te lezen.

DE FRANSE WIJNMAKERS VAN HET JAAR!

La Revue du Vin de France Magazine, januari 2014

RVF: ‘Yves en Jean-Pierre Confuron belichamen Bourgogne’


TALENT, NAUWKEURIGHEID EN PRECISIE

Discreet en ingetogen, bijna mysterieus, zeggen sommigen over Jean-Pierre en Yves want zij geven altijd de voorkeur aan rustig proeven en lange gesprekken in de kelder van de familie Confuron in Vosne-Romanée. Het resultaat is: levendige wijnen met een onnavolgbare complexe neus van bloemen, kruiden en een unieke diepte. Als geen ander uiten hun wijnen de subtiliteit en complexiteit van hun terroir. Dit maakt hun wijnen tot de meest opwindende van de Bourgogne. De gebroeders Yves en Jean-Pierre Confuron zijn de wijnmakers bij Confuron-Cotetidot en Domaine de Courcel, beide zijn exclusief in Nederland verkrijgbaar via QV Select.
Vorige winnaars van deze prestigieuze award zijn o.a. Gérard Perse van Château Pavie en Hubert de Boüard van Chateau Angélus.

Champagne Barons de Rotschild in LXRY Magazine

 

 


 

In november 2013 heeft het luxueze magazine LXRY uitgebreid aandacht geschonken aan de champagnes van Champagne Barons de Rotschild.
Klik hier voor het artikel.

RIJK'S ONTVANGT 5 STERREN VAN PLATTER
EN WINT VOOR DE 8STE KEER BESTE PINOTAGE!


PLATTER'S WINE GUIDE 2014

Vijf sterren wijnen zijn de meest hooggewaardeerde wijnen die uit de blinde proeverij komen van een geselecteerd gezeldschap van lokale en internationale proevers.

5 sterren 
Rijk's Private Cellar Pinotage Reserve 2009

4 to 4½ sterren
Rijk's Private Cellar Chenin Blanc Touch of Oak 2011 
Rijk's Private Cellar Chenin Blanc Private Cellar 2009
Rijk's Private Cellar Chenin Blanc Reserve 2008
Rijk's Private Cellar Pinotage Touch of Oak 2011
Rijk's Private Cellar Pinotage Private Cellar 2009
Rijk's Private Cellar Shiraz Private Cellar 2008
Rijk's Private Cellar Shiraz Reserve 2009
Rijk's Private Cellar Estate The Master 2007
Rijk's Private Cellar Estate Syrah 2007

ABSA PINOTAGE COMPETITION
Rijk's Private Cellar, Thulbag Zuid-Afrika, bevestigd weer dat ze de koning van de Pinotage zijn. Dit jaar werd voor de achste keer deTrophy voor beste Pinotage toegewezen voor de 2009 Rijk's Reserve Pinotage. De ABSA Pinotage Competition is de belangrijkste Pinotage competitie van Zuid-Afrika.

Het is een ongelofelijke prestatie dat van de 9 jaargangen die wijnmaker Pierre Wahl gemaakt heeft er 8 uitgeroepen zijn tot beste Pinotage van het land.

De 8 winnende Pinotages zijn:

Rijk's Private Cellar Pinotage 2000
Rijk's Private Cellar Pinotage 2001
Rijk's Private Cellar Pinotage 2002
Rijk's Private Cellar Pinotage 2004
Rijk's Reserve Pinotage 2006
Rijk's Private Cellar Pinotage 2007
Rijk's Private Cellar Pinotage 2008
En dit jaar Rijk’s Reserve Pinotage 2009 


Download Adobe Reader Om PDF bestanden te kunnen openen heeft u Adobe Reader nodig, indien deze niet aanwezig is op de computer kunt u deze hier downloaden.

  


  
Op deze website is een creative commons licentie van toepassing  

Hosted by GSE Automatisering

Alle rechten voorbehouden © QV Select 2011