U bevindt zich hier:

Bezig met vernieuwen..

Delicious

In de augustus 2016 editie van het populaire foodmagazine 'delicious' schrijft de bekende wijnschrijver Ellen Dekkers over twee wijnen die zij onlangs heeft geproefd bij Restaurant Jui.nu in Eindhoven. Restaurant Jui.nu is een goede relatie van Wijnimport J. Bart en een Champagne Barons de Rothschild Ambassadeur.

Ellen Dekkers is al ruim 20 jaar actief vinoloog. Ze kent zo’n beetje de hele wijnwereld en schrijft vanaf de start voor 'delicious'. Wijn is haar lust én leven en bij wijn hoort voor haar ook de omgeving, mensen, cultuur en natuurlijk de keuken. Want herkomst van wijn, hoe en door wie het wordt gemaakt en bij wie je het koopt is steeds belangrijker volgens haar. Zo schrijft ze:QVSelect.nl is een goud webadresje voor exclusieve gastronomische wijnen. Ze komen uit het fort -in dit geval- van de zeer gewaardeerde wijnimporteur J. Bart. Een familiebedrijf gespecialiseerd in wijn voor de gastronomie. 

Wijn zonder grenzen bij Aziatisch

Grootspraak, de restaurantgids voor wijnliefhebbers heeft geheel terecht Jiu.nu tot wijnrestaurant van het Jaar gekozen. 

Het adres in Eindhoven voor de wijn avonturier en liefhebber van Aziatische smaken! Alle lof voor eigenaar en Sin Loong Wong - en zijn chef en het team natuurlijk- hij ademt wijn. De keuken is internationaal met een flinke Aziatische invloed. Als vinoloog ontleedt hij iedere wijn en gaat opzoek naar de ultieme klik met het gerecht.  Voor hem bestaan er geen grenzen in wijnparingsland. De wijnkaart is alles behalve saai!  Hij schenkt niet alleen wijnen die je wel verwacht zoals uit de Elzas en de Duitse heerlijkheden die zo mooi samensmelten bij Aziatisch.
In het modern restaurant vloeit van alles in het glas. Mijn oog viel op een unieke Libanese blend van muscat, viognier, sauvignon blanc en sémillon die volgens Sin heel goed past bij frisse Thaise curries. “Ik sta open voor alles. De kunst is om de wijn en het gerecht naar elkaar toe te laten komen.”  Neem de Italiaanse falanghina uit Campanië.  Wit die je eerder bij de pure Italiaanse keuken plaats. Hij proeft guava fruit in de wijn en de chef  komt met een klein voorgerecht van ijs van geroosterde pinda’s en guava. Sin zoekt graag de spanning op en de klik. Ga voor het ‘tasting menu’ dan krijg je gegarandeerd de nodige wijnenspijs-hoogtepuntjes. Jiu.nu. Klik hier om het artikel in delicious te lezen.

 

Speciaal voor Delicious zijn de 2 wijnen die Ellen Dekkers beschrijft exclusief verkrijgbaar via QVSelect. 
Klik op de wijnen om deze te bestellen.
 

2015 Terre Stregate falanghina del Sannio ‘Svelato’, Campanië, Italië € 10,95

smaak: Vol gul wit van tropisch fruit (guava), licht nootachtig en milde zuren. De rijpheid komt puur door het geconcentreerde fruit.  Door zijn exotische karakter combineert de Italiaan goed bij mild gekruide kip, vis, varkensvlees op basis van kokos, met geroosterde pinda’s en guavefruit.

over de wijn: Campanië is gezegend met de zeer oude rassen als de falanghina. Op de heuvels in het achterland van Napels, nabij de stad Benevento groeien de druifjes  die Carlo nog eens extra biodynamisch vertroetelt. Heel bewust houdt hij de productie laag om nog meer concentratie te krijgen. Ervaring hebben ze genoeg, sinds 1899 is de familie al actief. Terre Stregate betekent letterlijk: behekst of betoverd land. Het land én de wijn betovert!


2014 Ixsir 'Altitudes'Blanc, Batroun, Libanon € 16,25

smaak: intense aroma’s van bloemen, grapefruit, nectarine en rozenblaadjes.  Met het frisse karakter van de sauvignon blanc en kruidigheid van de andere druiven. Niets overheerst, alles in balans. Een heerlijkheid! Bij Thaise vis met frisse aromatische kruiden als citroengras. 

over de wijn: een unieke mix van muscat, sauvignon blanc, viognier en sémillon uit de Bekaa-vallei. Het is een ultramodern en zeer milieuvriendelijk wijnbedrijf met zelfs wijngaarden op het dak. In een volledig onafhankelijk ecosysteem wordt gebruik gemaakt van zonnepanelen, regenwater en water uit eigen bron en minimale energie. Het water wordt hergebruikt voor irrigatie en alle afval wordt gecomposteerd.  De wijnconsultant komt van goeden huize (Château Angelus in Bordeaux).  Met superwijn als resultaat.  


Download Adobe Reader Om PDF bestanden te kunnen openen heeft u Adobe Reader nodig, indien deze niet aanwezig is op de computer kunt u deze hier downloaden.

  


  
Op deze website is een creative commons licentie van toepassing  

Hosted by GSE Automatisering

Alle rechten voorbehouden © QV Select 2011